Photo 1578480129977 3Bb903dafb2b

Om Smekab Citylife

Vi är med och formar framtidens attraktiva stadsmiljöer genom att alltid vara steget före.

One step ahead

Vår filosofi är enkel, det finns alltid en bättre väg. Den insikten driver oss att se hinder som möjligheter och får oss att ständigt hitta nya lösningar som styr stadens puls, skyddar invånare, bygger harmoni och svetsar samman människor. Nu är vi med och leder vägen till framtidens hållbara städer. Varje dag. Alltid one step ahead.

Redan 1961 var vi steget före

Redan 1961 var vi steget före

Allt började som en tokig idé, sa vår grundare Göran Skoglösa. Men så himla tokig var den inte, skulle det visa sig. För när Göran introducerade varmförzinkning som en ny teknik 1961, visste han redan då att det inte bara skulle revolutionera sättet att tillverka dåtidens stallinredningar och utfodringsmaskiner. Han insåg också att det skulle göra våra produkter exceptionellt hållbara, en insikt som snart spred sig till fler affärsområden. Många av de avspärrningar, räcken och trafikskydd som vi utvecklade under 1970-talet står intakta på plats än idag. Och genom att ha ett ständigt långsiktigt perspektiv, stor produktkunskap och gedigen kompetens kan vi fortsätta vara pionjärer inom skapandet av framtidens hållbara städer.

Design, funktion och hållbar livskvalitet

Krusorendermachine Metal.Closeup 2.0041.{Camera Name{
Krusorendermachine Metal.Closeup Clean.0002.{Camera Name{
Krusorendermachine Metal.Closeup 2.0058.{Camera Name{

Vi jobbar tillsammans

Vi ser inte hinder bara möjligheter

Jakob Owens Whow1sfarfa Unsplash

Alltid ett steg före

Kvalitet och miljö – det är handling som räknas

Våra fem affärsområden

Smekab Citylife vilar stadigt på fem affärsområden som alla syftar till att göra skillnad på sitt sätt. De finns för att trygga en hållbar tillväxt och affärsverksamhet i tider som snabbt kan ändras över en natt. Men också för att vi ska kunna uppnå vår vision om att vara med och skapa bättre samhällen. Så låt oss presentera den femstjärniga kärna som gör att Smekab Citylife kan driva hållbar innovation och utveckling för en långsiktig stålindustri i Sverige.

01

Citylife

Inom affärsområdet Citylife är vi med tidigt i processen för att forma framtidens städer ihop med kommuner, arkitekter och entreprenörer. Vi sätter livet i centrum, ständigt med hållbarhet i fokus. Genom innovativa möten mellan design och funktion kan vi utveckla lösningar som öppnar upp eller avgränsar, skapar bättre flöden och bjuder in människor till nya mötesplatser.

Läs mer
02

Lego

Vi är en pålitlig legotillverkare med en lång historia som underleverantör av högkvalitativa, varmförzinkade produkter och detaljer till olika branscher världen över. Vår samlade kompetens möjliggör ett komplett produktionsflöde, från konstruktion till varmförzinkning, lackering och montering.

Läs mer
03

Montage

Säkerhet och kvalitet är a och o för oss. Därför är montage en naturlig del av vårt helhetserbjudande. Med erfarna montörer kan vi garantera korrekt installation gällande såväl hållbarhet som funktion. Vi erbjuder dessutom omfattande underhålls- och serviceprogram för alla produkter, vilket är en del av vårt övergripande hållbarhetsengagemang för att främja miljövänlig och långsiktig användning.

Läs mer
04

Agri

Stallinredning för mjölkproduktion och andra produkter till lantbruk har vi tillverkat i samarbete med DeLaval sedan 1961. Vi ansvarar för hela processen från konstruktion till produktion för den nordiska och baltiska marknaden. Tillsammans med DeLaval strävar vi efter att erbjuda innovativa och högkvalitativa lösningar för ett fortsatt hållbart och effektivt lantbruk.

Läs mer
05

Solar Power

Världen tar stora kliv mot förnybar elproduktion och vi är förstås med på ett hörn. Vårt engagemang för en hållbar utveckling utgår från våra innovativa lösningar som vi nu har samlat under affärsområdet Solar Power. Med en avancerad kompetens inom precisionssvetsning och materialhantering ligger vi redan i framkant på området hållbara strukturer, ramar och ställningar för solenergianläggningar.

Läs mer
Vi är en stolt del av Saferoad Group

Vi är en stolt del av Saferoad Group

Smekab Citylife är en del av Saferoad Group som är en av Europas ledande aktörer inom vägsäkerhet, med mer än 75 års erfarenhet inom branschen. Gruppen erbjuder ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa produkter och lösningar anpassade för att bidra till ett säkrare liv på vägen och forma infrastrukturens framtid. Smekab Citylife har tillsammans med övriga bolag i Saferoad Group bidragit till att göra koncernen till en respekterad och pålitlig partner på varje marknad. Detta självklart tack vare de 2500 experter som Saferoad Group sysselsätter i 13 länder.

Läs mer om Saferoad

Ledningsgrupp

Ledningsgruppen 2 Kopiera