Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Vinnare i utmaningen Cykla till jobbet

Publicerad 2019-12-11, Nyheter

I början av hösten 2019 lanserade Kristianstads kommun en utmaning ”Cykla till jobbet” för företag. Målet har varit att få anställda i deltagande företag att ställa bilen och istället cykelpendla i så stor utsträckning som möjligt. Det företag vars anställda cyklar mest vinner! Det yttersta syftet med projektet är att minska belastningen på miljön, främja hälsa hos befolkningen och att öka den allmänna cyklingen i kommunen.

Tre vinnande företag i Cykelutmaningen 2019 - Cykla till jobbet, Kristianstad kommun. Foto Kristianstad kommun.

Tre vinnande företag i Cykelutmaningen 2019 – Cykla till jobbet, Kristianstad kommun. Foto Kristianstad kommun.

Totalt var det 15 företag som deltog i utmaningen och som tillsammans trampade 3500 mil mellan 16 september och 31 oktober 2019. I genomsnitt cyklade varje deltagare 6,5 km per dag.

Pris gick till de tre företag som cyklat mest i utmaningen. Prisutdelningen skedde på årets sista frukostmöte som avdelningen för tillväxt- och hållbarutveckling i Kristianstads kommun arrangerar.

Glada Foten i Kristianstad fick pris som det lilla företaget som fått flest anställda att cykla, och Antonskolan fick motsvarande pris som det stora företaget. Det företag som vann i kategorin att ha cyklat längst sträcka per deltagare var Kriminalvården Häktet Kristianstad.

Vi säger Grattis till vinnarföretagen och alla deltagare!

Smekab Citylife har varit både samarbetspartner och deltagare i projektet Cykla till jobbet. Vid prisutdelningen sponsrade vi ett av de vinnande företagen med ett cykelställ i valfri kulör. Vinsten mottogs med glädje av Antonskolan och dess anställda som blivit rejält motiverade av cykelutmaningen och nu var i stort behov av fler cykelparkeringar.

Läs mer:
Cykla till jobbet för företag i Kristianstad kommun
Tillväxtavdelningen Kristianstads kommun