Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Vinnare i Cykla till jobbet 2020

Publicerad 2020-12-03, Nyheter

Cykla till jobbet är en utmaning för företag i Kristianstads kommun. Målet är att anställda i företagen som deltar ska cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklade mest vinner! Hösten 2020 var andra omgången av utmaningen.

Cykelutmaningen 2020 - Cykla till jobbet, Kristianstad. Foto: Kristianstad kommun.

Två vinnande företag i Cykelutmaningen 2020 – Cykla till jobbet, Kristianstad kommun. Foto Kristianstad kommun.

Den 27 november var det dags för prisutdelning, i år i digital form, där vinnarna för 2020 skulle avslöjas och hyllas. Smekab Citylife har varit samarbetspartner i projektet Cykla till jobbet och vi skänkte ett cykelställ som pris till ett av de vinnande företagen.

Utmaningen har varit svår för en del företag i år under rådande omständigheter där många arbetat hemifrån. Totalt var det ändå 16 företag som deltagit och tillsammans cyklat 1780 mil, vilket motsvarar en sträcka från Kristianstad till Kina och tillbaka. I genomsnitt har de cyklat 6,6 km/dag och tillsammans sparat in utsläpp på 2,3 ton CO2, vilket motsvarar en flygresa till Thailand.

Förutom de goda miljö- & hälsoaspekterna så berättade deltagarna om ökad gemenskap på arbetsplatsen, mer energi, en bättre start på dagen och flera har fortsatt att cykelpendla efter utmaningens slut.

Vinnarna i kategorin mindre företag 2020 är Scarp Media, som vann ett cykelställ från oss på Smekab Citylife. Vinnarna i kategorin stora företag 2020 är Antonskolan, som vann en cykel från Degavi Cykelfabrik.

Vi säger Grattis till vinnarföretagen och alla deltagare!

Läs mer:
Cykla till jobbet för företag i Kristianstad kommun
Tillväxtavdelningen Kristianstads kommun
Cykla till jobbet 2019