Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Teknisk skribent sökes

Publicerad 2021-07-13, Nyheter | Tillsatta tjänster

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT.

Teknisk skribent med fokus på användarvänlighet

 
Smekab Citylife går som tåget! Vi arbetar med produkter för urbana miljöer och som får människor att trivas. Just nu inrättar vi en ny tjänst som Teknisk Skribent till vårt huvudkontor i Önnestad. Vill du arbeta i ett välmående företag med trevliga kunder och kollegor är detta en fantastisk möjlighet för dig.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tjänsten som Teknisk Skribent är ny hos oss och vi ser fram emot att få in spetskompetens inom området. Det huvudsakliga ansvaret innebär att du ansvarar för att vi har uppdaterad, tillgänglig, användarvänlig, målgruppsanpassad och relevant information avseende våra produkter.
Det gör du bl.a. genom att:
• samla in och strukturera underlag från våra konstruktörer och produktägare
• skapa/uppdatera användarvänlig och tydlig teknisk dokumentation såsom installationsmanualer, monteringsanvisningar samt service- och underhållsmanualer
• koordinera ev. översättning av produktinformation
• ta fram illustrationer

Tjänsten är på heltid med placering i Önnestad strax utanför Kristianstad. Du rapporterar till vår Sortiments- och Produktutvecklingschef och arbetar i mycket nära samarbete med både våra konstruktörer, produktägare och vår marknadskommunikatör.

Kvalifikationer och personlighet
Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom området i närtid. Har du dessutom en teknisk högskoleutbildning inom maskinteknik, teknikinformation eller liknande är det meriterande. Vidare är du en fena på Adobe Creative Suite och MS Office. Har du dessutom erfarenhet av publiceringssystem (CMS), CAD-system och andra grafiska verktyg i 2D och 3D (för illustrationer och animeringar) är det meriterande. Erfarenhet av XML är också en fördel.

Då merparten av vår tekniska dokumentation skrivs på svenska är det A och O att du behärskar svenska obehindrat och har lätt för att uttrycka dig både sakligt, tydligt, konkret, användarvänligt och målgruppsanpassat. Du behöver också hantera engelska, i såväl tal som skrift utan problem.

För att trivas och kunna göra ett bra jobb är det en förutsättning att du trivs i en teknisk miljö, har ett brinnande teknikintresse samt förmåga att förstå tekniska lösningar och omsätta dem till dokumentation.

Som person är du mycket noggrann, pedagogisk och metodisk. Du har ett självständigt arbetssätt och driver ditt eget arbete framåt. Dessutom har du en god känsla för färg och form.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten.

Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 070-554 03 42 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 070-554 05 04.

Notera att vi arbetar med urvalet löpande! Ansök därför redan idag! Du ansöker om tjänsten genom att bifoga din personliga presentation och ditt CV via denna länk: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:416986/?lang=se
Ansökningar tas endast emot via denna länk.

Välkommen med din ansökan!