Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Smekab Citylife skriver klimatavtal med Kristianstad kommun

Publicerad 2023-10-06, Nyheter | Pressreleaser

PRESSMEDDELANDE 2023-10-06 

Kristianstads kommun har, som en del av Viable Cities, antagit missionen ”Klimatneutrala Kristianstad 2030”. I praktiken innebär det att varje Kristianstadsbo ska kunna leva ett gott liv med hög livskvalitet och minimal klimatpåverkan inom planetens gränser. Nu ansluter sig Smekab Citylife till avtalet.

Viable Cities är ett nationellt, strategiskt innovationsprogram med fokus på smarta hållbara städer. Satsningen mot ”Klimatneutrala städer 2030” startade 2019 med nio svenska kommuner. Från och med hösten 2021 omfattar satsningen 23 kommuner, där Kristianstad är en av dem. Från Kristianstad kommuns sida är satsningen hundraprocentig och man uppmanar alla företag, organisationer och offentliga verksamheter i Kristianstad att agera och tillsammans arbeta för att skynda på klimatomställningen.

– För att lyckas behöver vi alla skyndsamt pressa ner utsläppen av växthusgaser och utveckla Kristianstad på ett sätt som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart för nuvarande och kommande generationer, säger Linnéa Skoogh på Kristianstad kommun.

Syftet med den nuvarande satsningen är att öka tempot i klimatomställningen genom att respektive part synliggör sina respektive åtagande och ömsesidiga vilja att aktivt agera. Genom initiativet kan Kristianstad Kommun utveckla samarbeten, innovativa lösningar och nya affärsmöjligheter. Här är det lokala näringslivet en viktig del, inte minst en stor arbetsgivare som Smekab Citylife.

– Det var en självklarhet för oss på Smekab Citylife att vara en del i att bidra till kommunens hållbara utveckling då vårt huvudkontor och produktion ligger i Kristianstad kommun, säger Thomas Rydhagen, VD Smekab Citylife och fortsätter:

Thomas Rydhagen, VD Smekab Citylife

– Vi har en tydlig drivkraft mot att arbeta hållbart och samtidigt vara med och driva en klimatpositiv utveckling inom vår bransch som både producent och arbetsgivare. För oss är hållbarhet en hygienfaktor och något vi arbetat med under väldigt många år. Det kan handla om allt från att vi minskar mängden stål i våra produkter utan att tumma på vare sig kvalitet eller livslängd, till långvarigt samarbete med DB Schenker där vi strävar efter att minska vårt totala klimatavtryck. Det är viktigt att vi ser detta som en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi är stolta över att vi idag har en stark kultur inom företaget att alltid tänka hållbart i allt vi gör. Det gör att vi alltid kan vara steget före, avslutar Thomas Rydhagen.

Signering av avtalet sker i Kristianstads kommunhus den 6 oktober, 2023.

 

För ytterligare information:
Thomas Rydhagen, VD, 070-667 17 41

Pressmaterial:
> Pressmeddelande PDF-format
> Foto Thomas Rydhagen (hi-res)