Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Smekab AB byter namn till Saferoad Smekab AB

Publicerad 2015-05-29, Nyheter | Pressreleaser

Smnekab_saferoad_landning

Smekab AB har varit en del av Saferoad sedan 2007. Den 1 juni 2015 ändrar Smekab AB juridiskt namn till Saferoad Smekab AB och vi kommer att marknadsföra oss under varumärket Saferoad. Ändringen kommer inte att påverka vår organisation och dina kontaktpersoner på Smekab är desamma som tidigare.

Smekabs historia startade redan 1961 i Önnestad i Skåne. Skoglösa Mekaniska AB började då med tillverkning av högkvalitativa stallinredningar i samarbete med De Laval Sales AB. Vårt samarbete pågår fortfarande och idag agerar vi som en systemleverantör inom detta område.

Men idag känner marknaden till oss bättre som Smekab. Under närmare fyrtio år har Smekab arbetat med trafiksäkerhet och idag består vårt sortiment av ett brett utbud av produkter och tjänster för säkerhet, skydd och möblering i trafikmiljö, på arbetsplatser, i parker och andra offentliga miljöer. Vi erbjuder kvalitetsprodukter med hög funktionalitet, säkerhet och tidsenlig design. Vi har en marknadsledande ställning och ett unikt brett sortiment av produkter för miljöer där människor färdas och vistas. Utveckling och förbättring sker kontinuerligt genom ett nära samarbete med arkitekter, konstruktörer, formgivare och kunder.

Smekab arbetar också med produkter för bygg och anläggning samt med legoproduktion och varmförzinkning.

Saferoad etablerades i Norge 2007, men historien sträcker sig tillbaka till 1947 när Ørsta Stålindustrier grundades. Vid sammanslagningen med Euroskilt bytte koncernen namn till Saferoad. Koncernen har gjort flera förvärv och har nu totalt 2 500 anställda i 21 länder.

Saferoad erbjuder produkter och tjänster av hög kvalitet till myndigheter och entreprenörer inom infrastruktur och stadsmiljö. Koncernens uppdrag är att utveckla säkra, innovativa och hållbara lösningar som ska skydda och hjälpa människor på väg, oavsett om man färdas till fots, med cykel eller bil. Saferoads produkter och lösningar bidrar till att färre människor dödas eller skadas allvarligt i trafiken samt skapar säkra, innovativa och trivsamma stads- och parkmiljöer. Saferoad erbjuder ett enastående produktutbud i kombination med omfattande kunskap och expertis.

Namnbytet till Saferoad Smekab AB gör att vi kan arbeta närmre våra systerbolag och förse våra kunder med de bästa lösningarna och den högsta kompetensen.

Har du några frågor?
Kontakta Thomas Rydhagen, VD på Saferoad Smekab AB, tel 044-76701
e-post thomas.rydhagen@saferoad.se