Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Bostadskvarter Brf Söderläget Hills, Mölndal

Projekt: Bostadskvarter Brf Söderläget, Hills Villastad, Mölndal
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Slutkund: Veidekke
Färdigställt: 2018

Produkter:
STELLA cykelställ med ramlåsbygel. Utförande i varmförzinkat stål
FLEXI räcke, i varmförzinkat stål med svart pulverlackering.

Bostadsrätterna Söderläget är ett modernt kvarter med lägenheter precis vid foten av en vacker sluttning strax invid Hills golfklubb i sydvästra Mölndal. Med ett stilfullt villakvarter i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan bor man här i en grön oas med aktiviteter direkt utanför dörren. Brf Söderläget är Svanenmärkt och består av fem hus med totalt 60 lägenheter, alla med stora balkonger eller generösa terrasser. Arkitekturen är unik och noga utformad efter platsen. Fasadmaterialet skapar ett diskret skuggspel och ett modernt uttryck.

Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.

Läs mer:
Hills Villastad – Söderläget >>
Brf Söderläget >>
Unit Arkitektur >> 
Cykelställ och cykeltak >>
Räcke och staket >>

 

Regionens hus, Skövde

Projektnamn: Regionens hus, Skövde
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Serneke
Slutkund: Hemsö Fastighets AB
Föreskrivare: Studio Ekberg
Färdigställt: 2018

Produkter:
EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ
FLORIUM planteringskärl
BLOCQ soffa
FLEXI räcke
TRAPPRÄCKE
MODULRÄCKE

Regionens hus i Skövde ligger mitt i stan intill resecentrum och högskolan. Här arbetar drygt 400 medarbetare från 14 förvaltningar och bolag som tidigare funnits på olika adresser i framför allt Skövde. Vid sidan av att vara en modern och attraktiv arbetsplats är Regionens hus också en konferens- och mötesplats.
Valet av markutrustning speglar sig i byggnadens yttre fasad som visar på en samverkan mellan dessa och fastigheten får ett tydligt helhetsuttryck.

Kristianstads Arenaområde

Projekt: Kristianstads Arenaområde, Idrottsområde Söder
Typ av projekt: Idrottsområde
Slutkund: Kristianstads kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
SINUS cykelställ (cykelpollare)
VERA parksoffa i Resysta
TACK papperskorg
DIAGONAL pollare
FLEXI räcke

Kristianstads Arenaområde är ett funktionellt och attraktivt idrottsområde på Söder. Området består idag av Kristianstad Arena, Kristianstads fotbollsarena, konstgräsplaner, Kristianstads IP (friidrottsanläggning), samt tennis- och padelbanor.

Hösten 2016 påbörjades utbyggnad och komplettering av Arenaområdet med ett nytt idrottsområde söder om Kristianstad Arena samt upprustning av befintlig friidrottsanläggning. Idrottsområde Söder var ett samarbetsprojekt mellan Kristianstads kommun och NCC som stod klart i september 2018.

Den nya huvudplanen för fotboll har drygt 1200 sittplatser på läktaren och är anpassad för spel i Damallsvenskan, Superettan och Superserien enligt Svenska Fotbollsförbundets och Svenska Amerikansk fotbollsförbundets krav. Underlaget på planen är hybridgräs, en mix av naturgräs och konstgräs. På området finns också nya konstgräsplaner, utomhusbanor för tennis och padel, en upprustad friidrottsanläggning och utökat antal parkeringsplatser.

I samband med utbyggnaden av arenaområdet behövdes fler cykelparkeringar, men även sittplatser vid de nya tennisbanorna och på ytorna nedanför läktaren. Eftersom vägen till Yllan Mässcenter och Kristianstad Arena ligger i direkt anslutning till idrottsområde Söder behövdes även pollare för att avgränsa mellan vägen och Arenaingången samt till cykelparkeringen.

Smekab Citylife fick i uppdrag att leverera 20 papperskorgar av modellen TACK, 136 cykelpollare SINUS, 10 parksoffor VERA i ett underhållsfritt och återvunnet material (Resysta), 40 avgränsningspollare DIAGONAL och ett antal meter FLEXI räcke.
Alla produkter förutom parksofforna har producerats lokalt i vår fabrik i Önnestad. Vi varmförzinkar stålet vilket ger produkter med en mycket lång livslängd som är i stort sett underhållsfria.

– Miljön är fantastisk, det är bra planerat och med val av hållbara produkter som andas design kombinerat med funktion. Det har varit ett sant nöje att arbeta med det här projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Alexander (arbetsledare) och Cecilia (inköpsavdelningen) på NCC, deras beställningar har skett i god tid och vi har haft en bra dialog kring materialval och funktion. När jag idag nästan två år senare ser hur fina våra produkter fortfarande är, så förstår jag hur bra kvalitet det handlar om. Att de sedan valde Resysta som material för bänkarna är extra roligt då mitt hjärta klappar för bra miljöval, säger Mikaela Dhyring, affärsutvecklare på Smekab Citylife.

 

Kristianstads Arenaområde, Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare och Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa och Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife.

Läs mer:
Kristianstad Arenaområde >>
NCC >>

 

Malmgården, Habo

Projekt: Malmgården i Habo
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Larcia
Utförare / Entreprenör: Strand markentreprenad i Jönköping
Slutkund: Habo kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
FLEXI räcke, med plan topp
HANNAH cykeltak, med Sedumtak och träväggar i Linaximpregnerad furu
HL cykelställ
VERA soffa, med Resysta
PRAX papperskorg, med Resysta

Malmgården är en f.d. skola som byggts om till hyresbostäder. Fokus har legat på att utifrån de befintliga förutsättningarna skapa en miljö- och tillgänglighetsanpassad anläggning som utgör en tillgång för de boende.

Malmgården i Habo har ritats av Larcia landskapsarkitekt-kontor i Jönköping. Uppdragsledare och ansvarig för markprojekteringen har varit Mats Sandberg. Inmätning och bedömning av befintlig utemiljö har varit en viktig del av arbetet. En annan betydande del har varit att hitta lämplig markutrustning, med hänsyn till layout, miljö och kvalité.

Valet av utrustning från Smekab Citylife motiveras av bland annat följande kriterier:
Cykeltak HANNAH och HL cykelställ: ”Enkel och tydlig design med bra stålkonstruktion och luftiga träribbe-sidor som erbjuder skyddade cykelplatser. Till cykeltaket föreslog vi sedumtak för att få ett grönt intryck mot gården och minska regnvattenavledning till dagvattensystemet och HL cykelställ som erbjuder säker och effektiv cykelparkering.”

FLEXI räcke: ”Stabil och beprövad konstruktion med stor möjlighet till anpassning vad gäller färg och utseende. Här har vi valt ett räcke med plan topp för att det inte ska bli för dominerande i miljön.”

VERA soffa och PRAX papperskorg i Resysta: ”Ger ett stilrent intryck och erbjuder ett hållbart och miljöriktigt materialval med anpassad färgsättning. Vera soffa är sittvänlig och handikappanpassad med armstöd.”

Läs mer om RESYSTA – Återvunnet och återvinningsbart material!
Läs mer om Linaximpregnerad skandinavisk furu

Resultat och kundutlåtande:
”Anläggningen motsvarar väl våra förväntningar vad gäller anpassning till den ursprungliga miljön. Smekab Citylife har ett sortiment som vi som arbetar med markprojektering uppskattar och som ofta utgör en naturlig del av vårt materialval vid markprojektering.”

Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke.

 

Munksjöstaden, Jönköping

Projekt: Munksjöstaden, Jönköping
Typ av projekt: Stadsmiljö med butiker och flerfamiljsbostäder.
Föreskrivare för projekt: Belysningsplanerare Tor Olsson Jönköping kommun.
Färdigställt: 2018

Produkter:
OPTI hängräcke i varmförzinkat utförande. LED-belysning i handledarrör.
OPTI räcke med spjälmodul i varmförzinkat utförande.

OPTI räcke. Munksjöstaden i Jönköping. OPTI räcke. Munksjöstaden i Jönköping. OPTI räcke. Munksjöstaden i Jönköping. OPTI räcke. Munksjöstaden i Jönköping.

Läs mer om:
OPTI räcke
Munksjöstaden i Jönköping >>

 

Kvarter Borgen, Halmstad

Projekt: Kvarter Borgen, Halmstad
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Beställare: SWEGRUND som utfört markarbete åt SERNEKE BYGG.
Färdigställt: 2018

Produkter:
OPTI räcke med spjälmodul och handledare i trappor
EDGE cykeltak
HL cykelställ
STELLA cykelställ
VERA soffa & Bord (Jatoba FSC-märkt)
DONAT demonterbar pollare
PRAX papperskorg (Jatoba FSC-märkt)

Smekab Citylife har levererat och installerat produkter för utemiljön till Kvarteret Borgen i Halmstad.

Kvarteret Borgen är ett stort nyproduktionsprojekt i Halmstad som nyligen tilldelades Halmstads Arkitekturpris 2018. Bostadsområdet ligger naturskönt längs med Nissan på attraktiva söder i Halmstad. Åtta bostadshus med modern arkitektur är uppförda i historisk hamnmiljö. Liljewall Arkitekter med beställare HFAB (Halmstads Fastighets AB) har uppfört bostadsområdet med Serneke som totalentreprenör.

OPTI räcke. Kvarteret Borgen i Halmstad. OPTI räcke, DONAT pollare. Kvarteret Borgen i Halmstad. VERA soffa och bord, PRAX papperskorg, EDGE cykeltak, HL cykelställ. Kvarteret Borgen i Halmstad. EDGE Cykeltak, HL cykelställ, OPTI räcke. Kvarteret Borgen i Halmstad.

Läs mer om Kv Borgen:
Kvarteret Borgen tilldelades Halmstads Arkitekturpris 2018 >>

 

Parkeringshus, Lerum

Produkter:
OPTI räcke med spjälmoduler
CS cykelställ (enkelsidigt och dubbelsidigt)
EDGETYRE cykelställ
SINUS cykelpollare

Saferoad Smekab har haft i uppdrag att ta fram och installera säkra cykelställ, som gör det smidigt att låsa fast cykelns ram och hjul, samt räcken till det nya parkeringshuset i Lerum. Nu är p-huset utrustat med flera av våra cykelställ (CS, EDGETYRE, SINUS) och OPTI räcke med spjälmoduler.

Det nya p-huset som invigdes den 1 juni ligger vid Stationsvägen i centrala Lerum. Med sin placering nära det planerade resecentrumet ska parkeringshuset underlätta för resenärer som åker kollektivt. De lättillgängliga cykelparkeringarna ska underlätta för Lerums invånare att välja cykeln istället för bilen till stationen.

OPTI räcke i parkeringhuset i Lerum

CS cykelställ och Opti räcke i parkeringshuset i Lerum.

Opti räcke i parkeringshuset i Lerum.

Sinus cykelpollare och Opti räcke i parkeringshuset i Lerum.

Opti räcke i parkeringshuset i Lerum.

Läs mer om p-huset på Lerums kommun webbplats >>

Lerums kommun på Instagram >>

Film från invigningen (youtube) >>

Tågstation, Höör

Produkter: FLEXI räcke, OPTI räcke

 

Flexi-plan-topp_Opti-spjalor_Hoor-Station_20131015_RC_07

Flexi-plan-topp_Opti-spjalor_Hoor-Station_20131015_RC_36

Täby centrum, Stockholm

Projekt: Täby Centrum
Typ av projekt: Stadmiljö med köpcentrum och resecentrum
Beställare: Täby kommun genom NCC.

Produkter:
OPTI räcke med glasmodul och LED-belysning handledarrör. Räcke är varmförzinkat och pulverlackerat i kulör RAL7021, Glasskiva 12mm Hammerglass opal glas.
DONAT pollare

Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(17)_Ljusred

Donat-pollare-o-Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(16)_retusch_besk

Opti räcke m glasmodul och LED-belysning

Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(197)