Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Kristianstads Arenaområde

Projekt: Kristianstads Arenaområde, Idrottsområde Söder
Typ av projekt: Idrottsområde
Slutkund: Kristianstads kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
SINUS cykelställ (cykelpollare)
VERA parksoffa i Resysta
TACK papperskorg
DIAGONAL pollare
FLEXI räcke

Kristianstads Arenaområde är ett funktionellt och attraktivt idrottsområde på Söder. Området består idag av Kristianstad Arena, Kristianstads fotbollsarena, konstgräsplaner, Kristianstads IP (friidrottsanläggning), samt tennis- och padelbanor.

Hösten 2016 påbörjades utbyggnad och komplettering av Arenaområdet med ett nytt idrottsområde söder om Kristianstad Arena samt upprustning av befintlig friidrottsanläggning. Idrottsområde Söder var ett samarbetsprojekt mellan Kristianstads kommun och NCC som stod klart i september 2018.

Den nya huvudplanen för fotboll har drygt 1200 sittplatser på läktaren och är anpassad för spel i Damallsvenskan, Superettan och Superserien enligt Svenska Fotbollsförbundets och Svenska Amerikansk fotbollsförbundets krav. Underlaget på planen är hybridgräs, en mix av naturgräs och konstgräs. På området finns också nya konstgräsplaner, utomhusbanor för tennis och padel, en upprustad friidrottsanläggning och utökat antal parkeringsplatser.

I samband med utbyggnaden av arenaområdet behövdes fler cykelparkeringar, men även sittplatser vid de nya tennisbanorna och på ytorna nedanför läktaren. Eftersom vägen till Yllan Mässcenter och Kristianstad Arena ligger i direkt anslutning till idrottsområde Söder behövdes även pollare för att avgränsa mellan vägen och Arenaingången samt till cykelparkeringen.

Smekab Citylife fick i uppdrag att leverera 20 papperskorgar av modellen TACK, 136 cykelpollare SINUS, 10 parksoffor VERA i ett underhållsfritt och återvunnet material (Resysta), 40 avgränsningspollare DIAGONAL och ett antal meter FLEXI räcke.
Alla produkter förutom parksofforna har producerats lokalt i vår fabrik i Önnestad. Vi varmförzinkar stålet vilket ger produkter med en mycket lång livslängd som är i stort sett underhållsfria.

– Miljön är fantastisk, det är bra planerat och med val av hållbara produkter som andas design kombinerat med funktion. Det har varit ett sant nöje att arbeta med det här projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Alexander (arbetsledare) och Cecilia (inköpsavdelningen) på NCC, deras beställningar har skett i god tid och vi har haft en bra dialog kring materialval och funktion. När jag idag nästan två år senare ser hur fina våra produkter fortfarande är, så förstår jag hur bra kvalitet det handlar om. Att de sedan valde Resysta som material för bänkarna är extra roligt då mitt hjärta klappar för bra miljöval, säger Mikaela Dhyring, affärsutvecklare på Smekab Citylife.

 

Kristianstads Arenaområde, Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare och Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa och Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife.

Läs mer:
Kristianstad Arenaområde >>
NCC >>

 

Täby centrum, Stockholm

Projekt: Täby Centrum
Typ av projekt: Stadmiljö med köpcentrum och resecentrum
Beställare: Täby kommun genom NCC.

Produkter:
OPTI räcke med glasmodul och LED-belysning handledarrör. Räcke är varmförzinkat och pulverlackerat i kulör RAL7021, Glasskiva 12mm Hammerglass opal glas.
DONAT pollare

Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(17)_Ljusred

Donat-pollare-o-Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(16)_retusch_besk

Opti räcke m glasmodul och LED-belysning

Opti-racke-m-glasmodul_Taby-Centrum_20131003_RL-(197)