Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Bostadskvarter Brf Löparen 1, Trångsund

Projektnamn: Brf Löparen 1, Trångsund
Typ av projekt: Möblering av utemiljö (gemensamhetsyta)
Beställare/Slutkund: BRF Löparen 1
Föreskrivare: Camidesign
Färdigställt: 2020

Produkter:
PORTIQOA bänkar & soffa
VERA bord
FORMA bänk

Under våren 2020 beställdes av BRF Löparen i södra Stockholm möbler till deras gemensamma uteplats och grillplats. Utformningen och valet av möbler gjordes med hjälp av Camidesign.
Möblerna som valdes var Portiqoa serien, två bänkar samt två soffor, kombinerat med bord ifrån Vera serien. Även två Forma bänkar beställdes.
Ytorna färdigställdes sommaren 2020, och Tiina från BRF Löparen låter hälsa ”Allt är nu på plats och används flitigt. Ser så fint ut och möblerna är bekväma att sitta på”.

Projekt: Möblering av grill-/uteplats hos BRF Löparen 1, Trångsund, Stockholm.

 

Bostadskvarter Brf Rosenhäll, Linköping

Projekt: Bostadskvarter Brf Rosenhäll, Linköping
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Landskapsarkitekt: Oldfeldt Landskap & Form
Markkonsult: Karavan Landskapsarkitekter
Markentreprenör: Åhlin & Ekeroth Byggnads AB
Slutkund: Riksbyggen
Färdigställt: 2019

Produkter:
ALVA vilstol/solstol
AXIS stolar/fåtöljer, soffor och bord
CORA stolar och bord
RADIUM EGOÉ pall/bord

I anrika Ramshäll i centrala Linköping finns Riksbyggens Bostadsrättsförening Rosenhäll, ett femvåningshus med 35 lägenheter. Brf Rosenhäll har eleganta våningar, där flertalet av lägenheterna har egen balkong eller terrass som vetter mot den skyddade innergården. Balkonger, terrasser och uteplatser har plank av lärkträ. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Den möblerade innergården i söderläge ger en ombonad och spännande miljö med gemensamma umgängesytor i olika nivåer invid berg och stora träd.

Läs mer:
Brf Rosenhäll, Riksbyggen >> 
Stads- och Parkmöbler >>
Utemöbler >>

 

Regionens hus, Skövde

Projektnamn: Regionens hus, Skövde
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Serneke
Slutkund: Hemsö Fastighets AB
Föreskrivare: Studio Ekberg
Färdigställt: 2018

Produkter:
EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ
FLORIUM planteringskärl
BLOCQ soffa
FLEXI räcke
TRAPPRÄCKE
MODULRÄCKE

Regionens hus i Skövde ligger mitt i stan intill resecentrum och högskolan. Här arbetar drygt 400 medarbetare från 14 förvaltningar och bolag som tidigare funnits på olika adresser i framför allt Skövde. Vid sidan av att vara en modern och attraktiv arbetsplats är Regionens hus också en konferens- och mötesplats.
Valet av markutrustning speglar sig i byggnadens yttre fasad som visar på en samverkan mellan dessa och fastigheten får ett tydligt helhetsuttryck.

Snugganparken, Linköping

Projektnamn: Snugganparken, Linköping
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare: Linköpings kommun
Arkitekt: White Arkitekter
Entreprenör: Peab Drift & Underhåll
Färdigställt: 2017

Produkter:
LIMPIDO stolar

I Snugganparken har naturen fått bestämma formen, här finns branta slänter, träd som har bevarats och gångvägar runt Stångån. Parken som är en designad oas används flitigt för både avkoppling och motion. Med vacker utsikt över ån finner man de färgglada Limpido stolarna.

Läs mer:
White Arkitekter – Snugganparken nominerad till arkitekturpris

 

Ångbåtsbryggan, Gustavsberg

Projektnamn: Gustavsbergs Ångbåtsbrygga
Typ av projekt: Möblering av utemiljö vid ångbåtsbrygga och hamnpromenad
Beställare/Slutkund: Värmdö Kommun, Tekniska kontoret
Arkitekt: Stadsarkitekt Värmdö Kommun
Färdigställt: 2020

Produkter:
PREVA URBANA:  soffa, bänk, bord i rundstål pulverlackerat i RAL9005, RAL9006.
PONGO bänkbord: Pongo Rektangel med 2 rullstolsplatser och Pongo Cirkel. Svanenmärkt ThermoWood® furu, varmförzinkad stomme pulverlackerad i RAL9005.

Under försommaren 2020 valde Värmdö kommun att investera i nya möbler kring hamnpromenaden i Gustavsberg, samt till den nya Ångbåtsbryggan där Strömma kanalbolag angör under sommaren.

Möblerna som valdes till Ångbåtsbryggan: Preva Urbana i pulverlackerat rundstål, soffor samt bänkar och bord. Även längs med kajen har man valt att möblera med soffor Preva Urbana och längs med vattnet står också våra bänkbord Pongo.

Tyras torg, Borlänge

Projektnamn: Tyras torg, Borlänge
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Borlänge Energi
Kund/Slutkund: Borlänge Kommun
Arkitekt/Entreprenör: Sweco i Falun / PEAB Sverige AB
Färdigställt: 2019

Produkter:
VERA SOLO bänkar stål (rak och svängd).
VERA soffa, stål (rak och svängd)

Tyras torg – en attraktiv vistelseplats med spännande färger och former vid Hagavägen i Borlänge.

Hagavägen i Borlänge byggs om för att det ska bli lättare, trevligare och säkrare för gående och cyklister att röra sig längs gatan. Målet är att skapa mer stadskänsla genom större utrymme för möten och rörelse. Arbetet sker i etapper mellan 2019-2021 och ombyggnationen kommer innebära att bilister, gående och cyklister samsas bättre om ytorna.

Hagavägen i Borlänge är en viktig central länk. Den binder i söder samman centrum med knutpunkt för kollektivtrafik och övrig service med sportfältet, Maserhallen och Maserskolan samt bostadsområden i norr. Utmed Hagavägen finns en mix av butiker, bostäder och restauranger.

Läs mer:
Borlänge kommun – Nya Hagavägen >>
Borlänge Energi om nya Hagavägen >>

 

Absolut Home, Åhus

Projektnamn: Absolut Home, Åhus
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, Kristianstad Kommun
Slutkund: Pernod Ricard
Anläggning: FASAB
Färdigställt: 2018

Produkter:
LENA papperskorg
STELLA cykelställ
VERA SOLO bänk i rak och svängd modell

Sommaren 2018 öppnade Absolut Home upp dörrarna till en totalrenoverad tegelbyggnad från tidigt 1900-tal, i syfte att dela med sig av upplevelser, kurser och smakprovningar. Absolut Home, eller The Absolut Villa, blev kort därefter en av Sveriges största turistattraktioner med besökare från hela världen.

Utemiljön präglas av grönska, färger och former. Så här skriver Helen Sirensjö och Anna-Lena Biel Jönsson som är de två ägarna till Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, skaparna av utemiljön till Absolut Home, om tankarna kring projektet:
”Här ska finnas något hela säsongen: vacker vårblomning, frodig grönska på sommaren och fina färger på träden på hösten. Trädgården ska också ha gångar och planteringar, gräsmattor och buskar. Den ska bli en upplevelse både för besökarna och de förbipasserande.
Trädgården ska också passa ihop med huset, som tidigare var en privatbostad. Vi vill att trädgården ska kunna användas och upplevas.”

 

 

Dansmästaren takterrass, Uppsala

Projektnamn: Kvarter Dansmästaren med takterrass för studentbostäder, Uppsala
Typ av projekt: Utemiljö på takterrass.
Beställare: Uppsalahem
Arkitekt: Tengbom Arkitekter
Entreprenad: NCC
Färdigställt: 2020

Produkter:
MIELA soffor, stolar och bord
RIVAGE sol-/vilstolar i lackad Resysta
TACK papperskorgar varmförzinkat och pulverlackerat stål

Dansmästaren består av en sex våningar hög byggnad med 133 hyreslägenheter i varierande storlek anpassade för studenter. Bostäderna har miljöklassificerats enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Takterrassen som har utrustats med grill, bord och sittgrupper samt solstolar är tillgänglig för de boende i Dansmästaren.

Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife

 

 

Svandammsparken, Stockholm

Projektnamn: Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare: Trafikkontoret med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning, Arkitekt Nyréns Arkitektkontor, Entreprenör BITE Mark & Anläggning
Färdigställt: 2020

Produkter:
BLOCQ bänkar med USB-laddare och Bord.
Stomme och bord är pulverlackerade i kulören RAL5012. Träribbor är FSC-certifierad Jatoba.

En park för många behov
Svandammsparken i Midsommarkransen rustas upp för att skapa en mer trivsam miljö. Parkens besökare har lämnat synpunkter och bidragit med idéer till utformningen.
Upprustningen av Svandammsparken påbörjades i september 2017. I juli 2018 blev den första etappen klar. Bygget av den andra etappen startade i september 2019 och slutfördes sommaren 2020.

Efter tre års arbete har nu Svandammsparken i Midsommarkransen öppnat upp i sin helhet. Den omfattande upprustningen har bland annat resulterat i flera lek- och umgängesytor. Bänkarna BLOCQ med USB-laddare och bord finns utplacerade vid aktivitetsytan för kickbikes och bollspel.

Trafikkontoret tillsammans med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning har drivit projektet. Landskapsarkitekter är Nyréns Arkitektkontor. Entreprenör, för den andra etappen är BITE Mark & Anläggning AB.

Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife.

Läs mer:
BLOCQ parkmöbel >>
Projekt Svandammsparken rustas upp, Stockholm växer >>
Svandammsparken är klar! Se bildspel (Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning) >>

 

Skellefteå Stadspark

Projektnamn: Skellefteå stadspark
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare/Slutkund: Skellefteå Kommun, Avdelning Gator & Parker
Färdigställt: 2020

Produkter:
PONGO bänkbord i utförande med stomme i varmförzinkat stål och sits/bordsskiva i Svanenmärkt ThermoWood® Furu. Runda bord med upp till 8 platser samt integrerad rullstolsplats.

Stadsparken i Skellefteå har fått nya möjligheter för bekväm picknick.

Skellefteås stadspark är en grön oas mitt i staden som inbjuder både till avkoppling och aktiviteter. Stadsparken har funnits på befintlig plats i stadens centrum sedan 1886. Under 2014 nyinvigdes den efter att ha omvandlats till en modern stadspark. Sedan dess har stadsparken nominerats till flera priser bland andra ett silver i European Garden Award.

Inför sommaren 2020 kände kommunen att det fanns ett behov av att fler umgängesytor för att underlätta sociala kontakter utomhus under den rådande Corona pandemin. Kommunen valde därför att komplettera stadsparken med de runda bänkborden Pongo från Smekab Citylife.

Möblerna valdes för sin trevliga form, bland annat med integrerad rullstolsplats, och det faktum att de rymmer många personer men att det även går att sitta glesare om man så önskar eller är ett mindre sällskap.

För möbelns stomme valde man ett utförande i olackerat varmförzinkat stål för att det skulle smälta in bra i omgivningen och inte ta fokus från annat i parken. Till sits och bordsskiva valdes Svanenmärkt ThermoWood® Furu som är ett mer miljövänligt alternativ jämfört med kemikaliskt impregnerat trä.

Läs mer:
Pongo bänkbord >>
Skellefteå Stadspark >>