Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Tyras torg, Borlänge

Projektnamn: Tyras torg, Borlänge
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Borlänge Energi
Kund/Slutkund: Borlänge Kommun
Arkitekt/Entreprenör: Sweco i Falun / PEAB Sverige AB
Färdigställt: 2019

Produkter:
VERA SOLO bänkar stål (rak och svängd).
VERA soffa, stål (rak och svängd)

Tyras torg – en attraktiv vistelseplats med spännande färger och former vid Hagavägen i Borlänge.

Hagavägen i Borlänge byggs om för att det ska bli lättare, trevligare och säkrare för gående och cyklister att röra sig längs gatan. Målet är att skapa mer stadskänsla genom större utrymme för möten och rörelse. Arbetet sker i etapper mellan 2019-2021 och ombyggnationen kommer innebära att bilister, gående och cyklister samsas bättre om ytorna.

Hagavägen i Borlänge är en viktig central länk. Den binder i söder samman centrum med knutpunkt för kollektivtrafik och övrig service med sportfältet, Maserhallen och Maserskolan samt bostadsområden i norr. Utmed Hagavägen finns en mix av butiker, bostäder och restauranger.

Läs mer:
Borlänge kommun – Nya Hagavägen >>
Borlänge Energi om nya Hagavägen >>

 

Absolut Home, Åhus

Projektnamn: Absolut Home, Åhus
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, Kristianstad Kommun
Slutkund: Pernod Ricard
Anläggning: FASAB
Färdigställt: 2018

Produkter:
LENA papperskorg
STELLA cykelställ
VERA SOLO bänk i rak och svängd modell

Sommaren 2018 öppnade Absolut Home upp dörrarna till en totalrenoverad tegelbyggnad från tidigt 1900-tal, i syfte att dela med sig av upplevelser, kurser och smakprovningar. Absolut Home, eller The Absolut Villa, blev kort därefter en av Sveriges största turistattraktioner med besökare från hela världen.

Utemiljön präglas av grönska, färger och former. Så här skriver Helen Sirensjö och Anna-Lena Biel Jönsson som är de två ägarna till Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, skaparna av utemiljön till Absolut Home, om tankarna kring projektet:
”Här ska finnas något hela säsongen: vacker vårblomning, frodig grönska på sommaren och fina färger på träden på hösten. Trädgården ska också ha gångar och planteringar, gräsmattor och buskar. Den ska bli en upplevelse både för besökarna och de förbipasserande.
Trädgården ska också passa ihop med huset, som tidigare var en privatbostad. Vi vill att trädgården ska kunna användas och upplevas.”

 

 

Dansmästaren takterrass, Uppsala

Projektnamn: Kvarter Dansmästaren med takterrass för studentbostäder, Uppsala
Typ av projekt: Utemiljö på takterrass.
Beställare: Uppsalahem
Arkitekt: Tengbom Arkitekter
Entreprenad: NCC
Färdigställt: 2020

Produkter:
MIELA soffor, stolar och bord
RIVAGE sol-/vilstolar i lackad Resysta
TACK papperskorgar varmförzinkat och pulverlackerat stål

Dansmästaren består av en sex våningar hög byggnad med 133 hyreslägenheter i varierande storlek anpassade för studenter. Bostäderna har miljöklassificerats enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Takterrassen som har utrustats med grill, bord och sittgrupper samt solstolar är tillgänglig för de boende i Dansmästaren.

Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife

 

 

Svandammsparken, Stockholm

Projektnamn: Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare: Trafikkontoret med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning, Arkitekt Nyréns Arkitektkontor, Entreprenör BITE Mark & Anläggning
Färdigställt: 2020

Produkter:
BLOCQ bänkar med USB-laddare och Bord.
Stomme och bord är pulverlackerade i kulören RAL5012. Träribbor är FSC-certifierad Jatoba.

En park för många behov
Svandammsparken i Midsommarkransen rustas upp för att skapa en mer trivsam miljö. Parkens besökare har lämnat synpunkter och bidragit med idéer till utformningen.
Upprustningen av Svandammsparken påbörjades i september 2017. I juli 2018 blev den första etappen klar. Bygget av den andra etappen startade i september 2019 och slutfördes sommaren 2020.

Efter tre års arbete har nu Svandammsparken i Midsommarkransen öppnat upp i sin helhet. Den omfattande upprustningen har bland annat resulterat i flera lek- och umgängesytor. Bänkarna BLOCQ med USB-laddare och bord finns utplacerade vid aktivitetsytan för kickbikes och bollspel.

Trafikkontoret tillsammans med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning har drivit projektet. Landskapsarkitekter är Nyréns Arkitektkontor. Entreprenör, för den andra etappen är BITE Mark & Anläggning AB.

Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife. Svandammsparken Midsommarkransen, Stockholm. Parkmöbel Blocq med usb och bord. Smekab Citylife.

Läs mer:
BLOCQ parkmöbel >>
Projekt Svandammsparken rustas upp, Stockholm växer >>
Svandammsparken är klar! Se bildspel (Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning) >>

 

Skellefteå Stadspark

Projektnamn: Skellefteå stadspark
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare/Slutkund: Skellefteå Kommun, Avdelning Gator & Parker
Färdigställt: 2020

Produkter:
PONGO bänkbord i utförande med stomme i varmförzinkat stål och sits/bordsskiva i Svanenmärkt ThermoWood® Furu. Runda bord med upp till 8 platser samt integrerad rullstolsplats.

Stadsparken i Skellefteå har fått nya möjligheter för bekväm picknick.

Skellefteås stadspark är en grön oas mitt i staden som inbjuder både till avkoppling och aktiviteter. Stadsparken har funnits på befintlig plats i stadens centrum sedan 1886. Under 2014 nyinvigdes den efter att ha omvandlats till en modern stadspark. Sedan dess har stadsparken nominerats till flera priser bland andra ett silver i European Garden Award.

Inför sommaren 2020 kände kommunen att det fanns ett behov av att fler umgängesytor för att underlätta sociala kontakter utomhus under den rådande Corona pandemin. Kommunen valde därför att komplettera stadsparken med de runda bänkborden Pongo från Smekab Citylife.

Möblerna valdes för sin trevliga form, bland annat med integrerad rullstolsplats, och det faktum att de rymmer många personer men att det även går att sitta glesare om man så önskar eller är ett mindre sällskap.

För möbelns stomme valde man ett utförande i olackerat varmförzinkat stål för att det skulle smälta in bra i omgivningen och inte ta fokus från annat i parken. Till sits och bordsskiva valdes Svanenmärkt ThermoWood® Furu som är ett mer miljövänligt alternativ jämfört med kemikaliskt impregnerat trä.

Läs mer:
Pongo bänkbord >>
Skellefteå Stadspark >>

 

Trygghetsboende Kv Mesen, Norrköping

Projekt: Trygghetsboende Kneippen, Kvarteret Mesen i Norrköping
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Markentreprenad: Häv & Gräv
Beställare: Erlandsson Bygg
Slutkund: Hyresbostäder i Norrköping
Färdigställt: 2019

Produkter:
MIELA soffa, parkmöbel i förzinkat och pulverlackerat stål med FSC-certifierat Jatobaträ i sits och rygg.
CS cykelställ med utförande i varmförzinkat stål.

I vackra Kneippen i Norrköping med närhet till Strömmen och Åbackarna finns nu ett idylliskt trygghetsboende i Kvarteret Mesen. Här finns 43 trygghetsbostäder, 2 övernattningslägenheter samt en ombonad gårdsmiljö med gott om möbler och plats för trivsamt umgänge.

Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife.

Läs mer:
Häv & Gräv >>
Trygghetsboende Kneippen, Hyresbostäder i Norrköping >>

 

Kristianstads Arenaområde

Projekt: Kristianstads Arenaområde, Idrottsområde Söder
Typ av projekt: Idrottsområde
Slutkund: Kristianstads kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
SINUS cykelställ (cykelpollare)
VERA parksoffa i Resysta
TACK papperskorg
DIAGONAL pollare
FLEXI räcke

Kristianstads Arenaområde är ett funktionellt och attraktivt idrottsområde på Söder. Området består idag av Kristianstad Arena, Kristianstads fotbollsarena, konstgräsplaner, Kristianstads IP (friidrottsanläggning), samt tennis- och padelbanor.

Hösten 2016 påbörjades utbyggnad och komplettering av Arenaområdet med ett nytt idrottsområde söder om Kristianstad Arena samt upprustning av befintlig friidrottsanläggning. Idrottsområde Söder var ett samarbetsprojekt mellan Kristianstads kommun och NCC som stod klart i september 2018.

Den nya huvudplanen för fotboll har drygt 1200 sittplatser på läktaren och är anpassad för spel i Damallsvenskan, Superettan och Superserien enligt Svenska Fotbollsförbundets och Svenska Amerikansk fotbollsförbundets krav. Underlaget på planen är hybridgräs, en mix av naturgräs och konstgräs. På området finns också nya konstgräsplaner, utomhusbanor för tennis och padel, en upprustad friidrottsanläggning och utökat antal parkeringsplatser.

I samband med utbyggnaden av arenaområdet behövdes fler cykelparkeringar, men även sittplatser vid de nya tennisbanorna och på ytorna nedanför läktaren. Eftersom vägen till Yllan Mässcenter och Kristianstad Arena ligger i direkt anslutning till idrottsområde Söder behövdes även pollare för att avgränsa mellan vägen och Arenaingången samt till cykelparkeringen.

Smekab Citylife fick i uppdrag att leverera 20 papperskorgar av modellen TACK, 136 cykelpollare SINUS, 10 parksoffor VERA i ett underhållsfritt och återvunnet material (Resysta), 40 avgränsningspollare DIAGONAL och ett antal meter FLEXI räcke.
Alla produkter förutom parksofforna har producerats lokalt i vår fabrik i Önnestad. Vi varmförzinkar stålet vilket ger produkter med en mycket lång livslängd som är i stort sett underhållsfria.

– Miljön är fantastisk, det är bra planerat och med val av hållbara produkter som andas design kombinerat med funktion. Det har varit ett sant nöje att arbeta med det här projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Alexander (arbetsledare) och Cecilia (inköpsavdelningen) på NCC, deras beställningar har skett i god tid och vi har haft en bra dialog kring materialval och funktion. När jag idag nästan två år senare ser hur fina våra produkter fortfarande är, så förstår jag hur bra kvalitet det handlar om. Att de sedan valde Resysta som material för bänkarna är extra roligt då mitt hjärta klappar för bra miljöval, säger Mikaela Dhyring, affärsutvecklare på Smekab Citylife.

 

Kristianstads Arenaområde, Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare och Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa och Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife.

Läs mer:
Kristianstad Arenaområde >>
NCC >>

 

Takterrass Hagastaden, Stockholm

Projekt: Takterrass Hagastaden (Torpsplan) Stockholm
Typ av projekt: Takterrass
Slutkund: KLP Fastigheter
Färdigställt: 2019

Produkter:
RIVAGE vilstol
RIVAGE vilstol med bord
LAUREDE utemöbel

I hjärtat av den nya stadsdelen Hagastaden ligger fastigheten Fraktalen. Byggnaden uppfördes år 2011-2013 och är klassad enligt Breeam Excellent och Green Building. Byggnaden rymmer ca 22 000 kvm kontor i effektiva och flexibla lösningar. För sina hyresgäster har fastigheten en Takterrass som står till hyresgästernas förfogande.

Takterass Hagastaden Stockholm med Rivage vilstol och Laurede utemöbler.  Takterass Hagastaden Stockholm med Rivage vilstol och Laurede utemöbler.  Takterass Hagastaden Stockholm med Rivage vilstol och Laurede utemöbler.  Takterass Hagastaden Stockholm med Rivage vilstol och Laurede utemöbler.

Läs mer:
Stadsmöbler & Utemöbler, Smekab Citylife

Bostadsområde Tvärpilen, Littorinaparken, Kivik

Projekt: Littorinaparken, Bostadsområde Tvärpilen, Kivik
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare och Utförare: Form & Struktur Trädgårdsarkitektur
Slutkund: Tvärpilen AB
Färdigställt: 2019

Produkter:
SATELLITE Parkmöbel
INTERVERA Tillgänglighetsanpassad soffa

Tvärpilen är ett bostadsområde med hållbarhet i fokus som Form & Struktur Trädgårdsarkitektur fått förmånen att rita, planera och utföra. Parken är en lugn oas mitt i mellan husen och grönska, harmoni och avkoppling har varit ledorden genom hela projektet.

Parkmöbeln SATELLITE valdes just med tanke på det lugn och ro möbeln skapar genom sin omfamnande design och med betongen som smälter in i atmosfären med husen i samma material. Soffan INTERVERA med tillgänglighetsanpassade armstöd och glad gul kulör kommer att ge lekfullhet i barnens stubbiga hinderbana och ger samtidigt föräldrarna möjlighet att slå sig ned en stund och vara tillgängliga medan barnen leker loss.

Satellite parkmöbel, Littorinaparken i Tvärpilen bostadsområde, Kivik.

Intervera Tillgänglighetsanpassad soffa, Littorinaparken i Tvärpilen bostadsområde, Kivik.

Läs mer:
Stadsmöbler/Parkmöbler, Smekab Citylife
Form & Struktur Trädgårdsarkitektur
Tvärpilen bostadsområde, Kivik

 

Malmgården, Habo

Projekt: Malmgården i Habo
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Larcia
Utförare / Entreprenör: Strand markentreprenad i Jönköping
Slutkund: Habo kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
FLEXI räcke, med plan topp
HANNAH cykeltak, med Sedumtak och träväggar i Linaximpregnerad furu
HL cykelställ
VERA soffa, med Resysta
PRAX papperskorg, med Resysta

Malmgården är en f.d. skola som byggts om till hyresbostäder. Fokus har legat på att utifrån de befintliga förutsättningarna skapa en miljö- och tillgänglighetsanpassad anläggning som utgör en tillgång för de boende.

Malmgården i Habo har ritats av Larcia landskapsarkitekt-kontor i Jönköping. Uppdragsledare och ansvarig för markprojekteringen har varit Mats Sandberg. Inmätning och bedömning av befintlig utemiljö har varit en viktig del av arbetet. En annan betydande del har varit att hitta lämplig markutrustning, med hänsyn till layout, miljö och kvalité.

Valet av utrustning från Smekab Citylife motiveras av bland annat följande kriterier:
Cykeltak HANNAH och HL cykelställ: “Enkel och tydlig design med bra stålkonstruktion och luftiga träribbe-sidor som erbjuder skyddade cykelplatser. Till cykeltaket föreslog vi sedumtak för att få ett grönt intryck mot gården och minska regnvattenavledning till dagvattensystemet och HL cykelställ som erbjuder säker och effektiv cykelparkering.”

FLEXI räcke: “Stabil och beprövad konstruktion med stor möjlighet till anpassning vad gäller färg och utseende. Här har vi valt ett räcke med plan topp för att det inte ska bli för dominerande i miljön.”

VERA soffa och PRAX papperskorg i Resysta: “Ger ett stilrent intryck och erbjuder ett hållbart och miljöriktigt materialval med anpassad färgsättning. Vera soffa är sittvänlig och handikappanpassad med armstöd.”

Läs mer om RESYSTA – Återvunnet och återvinningsbart material!
Läs mer om Linaximpregnerad skandinavisk furu

Resultat och kundutlåtande:
“Anläggningen motsvarar väl våra förväntningar vad gäller anpassning till den ursprungliga miljön. Smekab Citylife har ett sortiment som vi som arbetar med markprojektering uppskattar och som ofta utgör en naturlig del av vårt materialval vid markprojektering.”

Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke.