Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Sorteringskärl för strand, Kävlinge kommun

Projektnamn: Sorteringskärl, Kävlinge kommun
Typ av projekt: Sorteringskärl för offentlig miljö
Beställare/Entreprenör: Green Landscaping Skåne AB, Projektansvarig Jenny Hermansson
Slutkund: Kävlinge kommun
Färdigställt: 2020

Produkter:
TACK papperskorg 125 L
PETTER returbehållare för PET-flaskor och aluminiumburkar

Kävlinge kommun ville ha en lösning för sopsortering nere vid stranden där det vistas mycket folk, lösningen behövde innefatta rymliga soptunnor med tydlighet i hur avfallet ska sorteras. De utvalda soptunnorna lackades därför i olika färger och kompletterades med dekaler vid inkasten som ger en bra och överskådlig bild av vad som ska slängas var.

Det var också viktigt att sorteringskärlen skulle vara enkla för renhållningen att hantera både vid tömning och flytt av sektionerna då mängden skräp blir ganska säsongsbetonad. Man efterfrågade även en märkning med kommunlogotyp för att tydliggöra och marknadsföra Kävlinge kommuns satsning vilket gav ett gott resultat.

Så här skriver projektledare Jenny Hermansson från Green Landscaping Skåne om projektet:
”Sorteringskärlen står på en gjuten platta med öglor för att vi lätt ska kunna transportera dem. Med hjälp av kranbil så flyttar vi in dem när badsäsongen är slut. Toppenlösning för oss och fina i Kommunens färger.”

– Att kunna erbjuda lösningar anpassade till direkta behov och samtidigt ge ett mervärde i slutkundens egen satsning är så klart alltid tillfredsställande. Många gånger växer behovet fram under tiden som vi för dialog med beställare och föreskrivare, i detta projekt var utskurna logotyper och att kunna använda kommunens profilkulörer ett sådant exempel. Extra roligt blir det när beställaren själv låter kreativiteten flöda och vi kunde tillsammans hitta ett sätt att även underlätta för de som ska hantera sorteringskärlen genom att hela sektionen med sorteringskärl enkelt kan flyttas dit de behövs allra bäst. Att de också valde vår returbehållare PETTER som är en ”självtömmande” tunna för PET-flaskor och aluminiumburkar ger projektet en tydlig känsla av hållbart agerande vilket dessutom går helt i linje med vår egen satsning på sociala och miljömässiga aktiviteter, säger Mikaela Dhyring affärsutvecklare på Smekab Citylife

Sorteringskärl TACK papperskorg och PETTER returbehållare. Referensprojekt Kävlinge kommun. Smekab Citylife Sorteringskärl TACK papperskorg och PETTER returbehållare. Referensprojekt Kävlinge kommun. Smekab Citylife

Läs mer:
Papperskorgar och askkoppar >>

 

Absolut Home, Åhus

Projektnamn: Absolut Home, Åhus
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, Kristianstad Kommun
Slutkund: Pernod Ricard
Anläggning: FASAB
Färdigställt: 2018

Produkter:
LENA papperskorg
STELLA cykelställ
VERA SOLO bänk i rak och svängd modell

Sommaren 2018 öppnade Absolut Home upp dörrarna till en totalrenoverad tegelbyggnad från tidigt 1900-tal, i syfte att dela med sig av upplevelser, kurser och smakprovningar. Absolut Home, eller The Absolut Villa, blev kort därefter en av Sveriges största turistattraktioner med besökare från hela världen.

Utemiljön präglas av grönska, färger och former. Så här skriver Helen Sirensjö och Anna-Lena Biel Jönsson som är de två ägarna till Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, skaparna av utemiljön till Absolut Home, om tankarna kring projektet:
”Här ska finnas något hela säsongen: vacker vårblomning, frodig grönska på sommaren och fina färger på träden på hösten. Trädgården ska också ha gångar och planteringar, gräsmattor och buskar. Den ska bli en upplevelse både för besökarna och de förbipasserande.
Trädgården ska också passa ihop med huset, som tidigare var en privatbostad. Vi vill att trädgården ska kunna användas och upplevas.”

 

 

Dansmästaren takterrass, Uppsala

Projektnamn: Kvarter Dansmästaren med takterrass för studentbostäder, Uppsala
Typ av projekt: Utemiljö på takterrass.
Beställare: Uppsalahem
Arkitekt: Tengbom Arkitekter
Entreprenad: NCC
Färdigställt: 2020

Produkter:
MIELA soffor, stolar och bord
RIVAGE sol-/vilstolar i lackad Resysta
TACK papperskorgar varmförzinkat och pulverlackerat stål

Dansmästaren består av en sex våningar hög byggnad med 133 hyreslägenheter i varierande storlek anpassade för studenter. Bostäderna har miljöklassificerats enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Takterrassen som har utrustats med grill, bord och sittgrupper samt solstolar är tillgänglig för de boende i Dansmästaren.

Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife Takterass kvarter Dansmästaren i Uppsala med Rivage vilstol, Miela stolar, soffor och bord samt Tack papperskorg. Smekab Citylife

 

 

Kristianstads Arenaområde

Projekt: Kristianstads Arenaområde, Idrottsområde Söder
Typ av projekt: Idrottsområde
Slutkund: Kristianstads kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
SINUS cykelställ (cykelpollare)
VERA parksoffa i Resysta
TACK papperskorg
DIAGONAL pollare
FLEXI räcke

Kristianstads Arenaområde är ett funktionellt och attraktivt idrottsområde på Söder. Området består idag av Kristianstad Arena, Kristianstads fotbollsarena, konstgräsplaner, Kristianstads IP (friidrottsanläggning), samt tennis- och padelbanor.

Hösten 2016 påbörjades utbyggnad och komplettering av Arenaområdet med ett nytt idrottsområde söder om Kristianstad Arena samt upprustning av befintlig friidrottsanläggning. Idrottsområde Söder var ett samarbetsprojekt mellan Kristianstads kommun och NCC som stod klart i september 2018.

Den nya huvudplanen för fotboll har drygt 1200 sittplatser på läktaren och är anpassad för spel i Damallsvenskan, Superettan och Superserien enligt Svenska Fotbollsförbundets och Svenska Amerikansk fotbollsförbundets krav. Underlaget på planen är hybridgräs, en mix av naturgräs och konstgräs. På området finns också nya konstgräsplaner, utomhusbanor för tennis och padel, en upprustad friidrottsanläggning och utökat antal parkeringsplatser.

I samband med utbyggnaden av arenaområdet behövdes fler cykelparkeringar, men även sittplatser vid de nya tennisbanorna och på ytorna nedanför läktaren. Eftersom vägen till Yllan Mässcenter och Kristianstad Arena ligger i direkt anslutning till idrottsområde Söder behövdes även pollare för att avgränsa mellan vägen och Arenaingången samt till cykelparkeringen.

Smekab Citylife fick i uppdrag att leverera 20 papperskorgar av modellen TACK, 136 cykelpollare SINUS, 10 parksoffor VERA i ett underhållsfritt och återvunnet material (Resysta), 40 avgränsningspollare DIAGONAL och ett antal meter FLEXI räcke.
Alla produkter förutom parksofforna har producerats lokalt i vår fabrik i Önnestad. Vi varmförzinkar stålet vilket ger produkter med en mycket lång livslängd som är i stort sett underhållsfria.

– Miljön är fantastisk, det är bra planerat och med val av hållbara produkter som andas design kombinerat med funktion. Det har varit ett sant nöje att arbeta med det här projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Alexander (arbetsledare) och Cecilia (inköpsavdelningen) på NCC, deras beställningar har skett i god tid och vi har haft en bra dialog kring materialval och funktion. När jag idag nästan två år senare ser hur fina våra produkter fortfarande är, så förstår jag hur bra kvalitet det handlar om. Att de sedan valde Resysta som material för bänkarna är extra roligt då mitt hjärta klappar för bra miljöval, säger Mikaela Dhyring, affärsutvecklare på Smekab Citylife.

 

Kristianstads Arenaområde, Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare och Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa och Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife.

Läs mer:
Kristianstad Arenaområde >>
NCC >>

 

Malmgården, Habo

Projekt: Malmgården i Habo
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Larcia
Utförare / Entreprenör: Strand markentreprenad i Jönköping
Slutkund: Habo kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
FLEXI räcke, med plan topp
HANNAH cykeltak, med Sedumtak och träväggar i Linaximpregnerad furu
HL cykelställ
VERA soffa, med Resysta
PRAX papperskorg, med Resysta

Malmgården är en f.d. skola som byggts om till hyresbostäder. Fokus har legat på att utifrån de befintliga förutsättningarna skapa en miljö- och tillgänglighetsanpassad anläggning som utgör en tillgång för de boende.

Malmgården i Habo har ritats av Larcia landskapsarkitekt-kontor i Jönköping. Uppdragsledare och ansvarig för markprojekteringen har varit Mats Sandberg. Inmätning och bedömning av befintlig utemiljö har varit en viktig del av arbetet. En annan betydande del har varit att hitta lämplig markutrustning, med hänsyn till layout, miljö och kvalité.

Valet av utrustning från Smekab Citylife motiveras av bland annat följande kriterier:
Cykeltak HANNAH och HL cykelställ: ”Enkel och tydlig design med bra stålkonstruktion och luftiga träribbe-sidor som erbjuder skyddade cykelplatser. Till cykeltaket föreslog vi sedumtak för att få ett grönt intryck mot gården och minska regnvattenavledning till dagvattensystemet och HL cykelställ som erbjuder säker och effektiv cykelparkering.”

FLEXI räcke: ”Stabil och beprövad konstruktion med stor möjlighet till anpassning vad gäller färg och utseende. Här har vi valt ett räcke med plan topp för att det inte ska bli för dominerande i miljön.”

VERA soffa och PRAX papperskorg i Resysta: ”Ger ett stilrent intryck och erbjuder ett hållbart och miljöriktigt materialval med anpassad färgsättning. Vera soffa är sittvänlig och handikappanpassad med armstöd.”

Läs mer om RESYSTA – Återvunnet och återvinningsbart material!
Läs mer om Linaximpregnerad skandinavisk furu

Resultat och kundutlåtande:
”Anläggningen motsvarar väl våra förväntningar vad gäller anpassning till den ursprungliga miljön. Smekab Citylife har ett sortiment som vi som arbetar med markprojektering uppskattar och som ofta utgör en naturlig del av vårt materialval vid markprojektering.”

Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke.

 

Bostadskvarter Adler, Kristianstad / Vä

Projekt: Kvarteret Adler
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Carolina Aouseus
Utförare / Entreprenör: FASAB
Slutkund: AB Kristianstadsbyggen, ABK
Färdigställt: 2016

Produkter:
INTERVERA möbelserie i rundstål, tillgänglighetsanpassad
TACK papperskorg, 125l
CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning
BIKEHANGAR cykelförvaring under tak
ELIAS pollare

Bakgrund:
Kvarteret Adler är ett bostadsområde som ABK slutfördes år 2016, beläget i Vä, utanför Kristianstad. Bostadsområdet består av 16 bostäder, och utanför dessa finns en gemensam gårdsplan där det ges möjlighet för de boende att träffas och umgås i en trivsam miljö.

Området är framtaget med hänsyn till trygghet, tillgänglighet och trivsel, där man strävat efter att kombinera stilfullhet med funktionalitet. I linje med detta är gårdsplanen väl upplyst och det finns nära tillgång till bland annat förråd, cykelparkering, samt ytor med grillplats och fikabord för de boendes trivsel.

Resultat:
I enighet med visionen kring kvarteret Adler levererade Smekab Citylife utemöbler ur serien Intervera, papperskorg Tack, cykelställ CS och cykelförvaring under tak i form av Bikehangar. Produkterna är tillverkade i varmförzinkat stål, och pulverlackerade i färgnyansen RAL 9007.

Samtliga utemöbler i bostadsområdet är tillgänglighetsanpassade, vilket innebär förlängda avslut i armstöden för att enklare kunna hålla i sig när man kliver upp ur soffa eller fåtölj. Bikehangar cykelgarage är låsbar vilket skapar en trygg och bekväm cykelparkering.

Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife
Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife CS cykelställ med ramlåsning. CS cykelställ med ramlåsning

Kvarter Borgen, Halmstad

Projekt: Kvarter Borgen, Halmstad
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Beställare: SWEGRUND som utfört markarbete åt SERNEKE BYGG.
Färdigställt: 2018

Produkter:
OPTI räcke med spjälmodul och handledare i trappor
EDGE cykeltak
HL cykelställ
STELLA cykelställ
VERA soffa & Bord (Jatoba FSC-märkt)
DONAT demonterbar pollare
PRAX papperskorg (Jatoba FSC-märkt)

Smekab Citylife har levererat och installerat produkter för utemiljön till Kvarteret Borgen i Halmstad.

Kvarteret Borgen är ett stort nyproduktionsprojekt i Halmstad som nyligen tilldelades Halmstads Arkitekturpris 2018. Bostadsområdet ligger naturskönt längs med Nissan på attraktiva söder i Halmstad. Åtta bostadshus med modern arkitektur är uppförda i historisk hamnmiljö. Liljewall Arkitekter med beställare HFAB (Halmstads Fastighets AB) har uppfört bostadsområdet med Serneke som totalentreprenör.

OPTI räcke. Kvarteret Borgen i Halmstad. OPTI räcke, DONAT pollare. Kvarteret Borgen i Halmstad. VERA soffa och bord, PRAX papperskorg, EDGE cykeltak, HL cykelställ. Kvarteret Borgen i Halmstad. EDGE Cykeltak, HL cykelställ, OPTI räcke. Kvarteret Borgen i Halmstad.

Läs mer om Kv Borgen:
Kvarteret Borgen tilldelades Halmstads Arkitekturpris 2018 >>

 

Myresjöhus Arena, Växjö

Produkter: PREVA URBANA parkmöbel, TACK papperskorg

PrevaUrbana_VaxjoMyresjohusArena_20121102_RC_138

Tack-papperskorg_Vaxjo20121102_069