Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Bostadskvarter Brf Söderläget Hills, Mölndal

Projekt: Bostadskvarter Brf Söderläget, Hills Villastad, Mölndal
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Slutkund: Veidekke
Färdigställt: 2018

Produkter:
STELLA cykelställ med ramlåsbygel. Utförande i varmförzinkat stål
FLEXI räcke, i varmförzinkat stål med svart pulverlackering.

Bostadsrätterna Söderläget är ett modernt kvarter med lägenheter precis vid foten av en vacker sluttning strax invid Hills golfklubb i sydvästra Mölndal. Med ett stilfullt villakvarter i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan bor man här i en grön oas med aktiviteter direkt utanför dörren. Brf Söderläget är Svanenmärkt och består av fem hus med totalt 60 lägenheter, alla med stora balkonger eller generösa terrasser. Arkitekturen är unik och noga utformad efter platsen. Fasadmaterialet skapar ett diskret skuggspel och ett modernt uttryck.

Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Räcke Flexi. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.  Cykelställ Stella med ramlåsning. Utemiljö Brf Söderläget Hills Mölndal. Referens/Projekt Smekab Citylife.

Läs mer:
Hills Villastad – Söderläget >>
Brf Söderläget >>
Unit Arkitektur >> 
Cykelställ och cykeltak >>
Räcke och staket >>

 

Regionens hus, Skövde

Projektnamn: Regionens hus, Skövde
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Serneke
Slutkund: Hemsö Fastighets AB
Föreskrivare: Studio Ekberg
Färdigställt: 2018

Produkter:
EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ
FLORIUM planteringskärl
BLOCQ soffa
FLEXI räcke
TRAPPRÄCKE
MODULRÄCKE

Regionens hus i Skövde ligger mitt i stan intill resecentrum och högskolan. Här arbetar drygt 400 medarbetare från 14 förvaltningar och bolag som tidigare funnits på olika adresser i framför allt Skövde. Vid sidan av att vara en modern och attraktiv arbetsplats är Regionens hus också en konferens- och mötesplats.
Valet av markutrustning speglar sig i byggnadens yttre fasad som visar på en samverkan mellan dessa och fastigheten får ett tydligt helhetsuttryck.

Absolut Home, Åhus

Projektnamn: Absolut Home, Åhus
Typ av projekt: Möblering av utemiljö
Beställare: Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, Kristianstad Kommun
Slutkund: Pernod Ricard
Anläggning: FASAB
Färdigställt: 2018

Produkter:
LENA papperskorg
STELLA cykelställ
VERA SOLO bänk i rak och svängd modell

Sommaren 2018 öppnade Absolut Home upp dörrarna till en totalrenoverad tegelbyggnad från tidigt 1900-tal, i syfte att dela med sig av upplevelser, kurser och smakprovningar. Absolut Home, eller The Absolut Villa, blev kort därefter en av Sveriges största turistattraktioner med besökare från hela världen.

Utemiljön präglas av grönska, färger och former. Så här skriver Helen Sirensjö och Anna-Lena Biel Jönsson som är de två ägarna till Form & Struktur Trädgårdsarkitektur, skaparna av utemiljön till Absolut Home, om tankarna kring projektet:
”Här ska finnas något hela säsongen: vacker vårblomning, frodig grönska på sommaren och fina färger på träden på hösten. Trädgården ska också ha gångar och planteringar, gräsmattor och buskar. Den ska bli en upplevelse både för besökarna och de förbipasserande.
Trädgården ska också passa ihop med huset, som tidigare var en privatbostad. Vi vill att trädgården ska kunna användas och upplevas.”

 

 

Linköping Resecentrum cykelparkering

Projektnamn: Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping.
Typ av projekt: Cykelparkering
Slutkund: Linköpings kommun
Markentreprenad: Wilzéns
Färdigställt: 2018

Produkter:
CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Utförande i varmförzinkat stål.

Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife. Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife. Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife. Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife. Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife. Linköping Resecentrum cykelparkering, Linköping. CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning. Smekab Citylife.

 

Trygghetsboende Kv Mesen, Norrköping

Projekt: Trygghetsboende Kneippen, Kvarteret Mesen i Norrköping
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Markentreprenad: Häv & Gräv
Beställare: Erlandsson Bygg
Slutkund: Hyresbostäder i Norrköping
Färdigställt: 2019

Produkter:
MIELA soffa, parkmöbel i förzinkat och pulverlackerat stål med FSC-certifierat Jatobaträ i sits och rygg.
CS cykelställ med utförande i varmförzinkat stål.

I vackra Kneippen i Norrköping med närhet till Strömmen och Åbackarna finns nu ett idylliskt trygghetsboende i Kvarteret Mesen. Här finns 43 trygghetsbostäder, 2 övernattningslägenheter samt en ombonad gårdsmiljö med gott om möbler och plats för trivsamt umgänge.

Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. CS cykelställ och Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife. Referens/Projekt: Trygghetsboende Kvarteret Mesen i Norrköping. Miela parkmöbel med fsc-certifierad Jatoba. Smekab Citylife.

Läs mer:
Häv & Gräv >>
Trygghetsboende Kneippen, Hyresbostäder i Norrköping >>

 

Kristianstads Arenaområde

Projekt: Kristianstads Arenaområde, Idrottsområde Söder
Typ av projekt: Idrottsområde
Slutkund: Kristianstads kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
SINUS cykelställ (cykelpollare)
VERA parksoffa i Resysta
TACK papperskorg
DIAGONAL pollare
FLEXI räcke

Kristianstads Arenaområde är ett funktionellt och attraktivt idrottsområde på Söder. Området består idag av Kristianstad Arena, Kristianstads fotbollsarena, konstgräsplaner, Kristianstads IP (friidrottsanläggning), samt tennis- och padelbanor.

Hösten 2016 påbörjades utbyggnad och komplettering av Arenaområdet med ett nytt idrottsområde söder om Kristianstad Arena samt upprustning av befintlig friidrottsanläggning. Idrottsområde Söder var ett samarbetsprojekt mellan Kristianstads kommun och NCC som stod klart i september 2018.

Den nya huvudplanen för fotboll har drygt 1200 sittplatser på läktaren och är anpassad för spel i Damallsvenskan, Superettan och Superserien enligt Svenska Fotbollsförbundets och Svenska Amerikansk fotbollsförbundets krav. Underlaget på planen är hybridgräs, en mix av naturgräs och konstgräs. På området finns också nya konstgräsplaner, utomhusbanor för tennis och padel, en upprustad friidrottsanläggning och utökat antal parkeringsplatser.

I samband med utbyggnaden av arenaområdet behövdes fler cykelparkeringar, men även sittplatser vid de nya tennisbanorna och på ytorna nedanför läktaren. Eftersom vägen till Yllan Mässcenter och Kristianstad Arena ligger i direkt anslutning till idrottsområde Söder behövdes även pollare för att avgränsa mellan vägen och Arenaingången samt till cykelparkeringen.

Smekab Citylife fick i uppdrag att leverera 20 papperskorgar av modellen TACK, 136 cykelpollare SINUS, 10 parksoffor VERA i ett underhållsfritt och återvunnet material (Resysta), 40 avgränsningspollare DIAGONAL och ett antal meter FLEXI räcke.
Alla produkter förutom parksofforna har producerats lokalt i vår fabrik i Önnestad. Vi varmförzinkar stålet vilket ger produkter med en mycket lång livslängd som är i stort sett underhållsfria.

– Miljön är fantastisk, det är bra planerat och med val av hållbara produkter som andas design kombinerat med funktion. Det har varit ett sant nöje att arbeta med det här projektet. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både Alexander (arbetsledare) och Cecilia (inköpsavdelningen) på NCC, deras beställningar har skett i god tid och vi har haft en bra dialog kring materialval och funktion. När jag idag nästan två år senare ser hur fina våra produkter fortfarande är, så förstår jag hur bra kvalitet det handlar om. Att de sedan valde Resysta som material för bänkarna är extra roligt då mitt hjärta klappar för bra miljöval, säger Mikaela Dhyring, affärsutvecklare på Smekab Citylife.

 

Kristianstads Arenaområde, Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare och Flexi räcke, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Diagonal pollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa och Tack papperskorg, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Vera parkmöbel/soffa, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife. Kristianstads Arenaområde, Sinus cykelpollare, Smekab Citylife.

Läs mer:
Kristianstad Arenaområde >>
NCC >>

 

Hubben Uppsala Science Park cykelparkering, Uppsala

Projekt: Hubben Uppsala Science Park
Typ av projekt: Cykelparkering
Föreskrivare: White Arkitekter
Slutkund: Vasakronan
Färdigställt: 2017

Produkter:
EDGE cykeltak med LED-belysningen i taket
EDGETYRE cykelställ med LED-belysning

I slutet av 2017 stod Vasakronans nya kunskapsnod Hubben klar i Uppsala Science Park. Huset omfattar cirka 12 500 kvadratmeter kontor, laboratorier, restaurang och konferens. Hubben är parkens naturliga mötesplats och fungerar som ett kommunikationsnav för alla som arbetar i området. Här finns möjligheter till spontana möten i restaurangen eller mer planerade möten i konferensdelarna. I Uppsala Science Park finns cirka 140 företag, merparten är verksamma inom Life Science och branscherna bioteknik, materialvetenskap, medicin och IT.

Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ. Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ. Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ.
Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ. Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ. Uppsala Science Park Hubben med EDGE cykeltak och EDGETYRE cykelställ.

Läs mer:
Cykelparkering och cykelmiljö, Smekab Citylife
Uppsala Science Park
Hubben, Uppsala Science Park

 

Malmgården, Habo

Projekt: Malmgården i Habo
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Larcia
Utförare / Entreprenör: Strand markentreprenad i Jönköping
Slutkund: Habo kommun
Färdigställt: 2018

Produkter:
FLEXI räcke, med plan topp
HANNAH cykeltak, med Sedumtak och träväggar i Linaximpregnerad furu
HL cykelställ
VERA soffa, med Resysta
PRAX papperskorg, med Resysta

Malmgården är en f.d. skola som byggts om till hyresbostäder. Fokus har legat på att utifrån de befintliga förutsättningarna skapa en miljö- och tillgänglighetsanpassad anläggning som utgör en tillgång för de boende.

Malmgården i Habo har ritats av Larcia landskapsarkitekt-kontor i Jönköping. Uppdragsledare och ansvarig för markprojekteringen har varit Mats Sandberg. Inmätning och bedömning av befintlig utemiljö har varit en viktig del av arbetet. En annan betydande del har varit att hitta lämplig markutrustning, med hänsyn till layout, miljö och kvalité.

Valet av utrustning från Smekab Citylife motiveras av bland annat följande kriterier:
Cykeltak HANNAH och HL cykelställ: ”Enkel och tydlig design med bra stålkonstruktion och luftiga träribbe-sidor som erbjuder skyddade cykelplatser. Till cykeltaket föreslog vi sedumtak för att få ett grönt intryck mot gården och minska regnvattenavledning till dagvattensystemet och HL cykelställ som erbjuder säker och effektiv cykelparkering.”

FLEXI räcke: ”Stabil och beprövad konstruktion med stor möjlighet till anpassning vad gäller färg och utseende. Här har vi valt ett räcke med plan topp för att det inte ska bli för dominerande i miljön.”

VERA soffa och PRAX papperskorg i Resysta: ”Ger ett stilrent intryck och erbjuder ett hållbart och miljöriktigt materialval med anpassad färgsättning. Vera soffa är sittvänlig och handikappanpassad med armstöd.”

Läs mer om RESYSTA – Återvunnet och återvinningsbart material!
Läs mer om Linaximpregnerad skandinavisk furu

Resultat och kundutlåtande:
”Anläggningen motsvarar väl våra förväntningar vad gäller anpassning till den ursprungliga miljön. Smekab Citylife har ett sortiment som vi som arbetar med markprojektering uppskattar och som ofta utgör en naturlig del av vårt materialval vid markprojektering.”

Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke. Malmgården Habo referens - Hannah cykeltak,Vera soffa, Prax papperskorg, Flexi räcke.

 

Bostadskvarter Adler, Kristianstad / Vä

Projekt: Kvarteret Adler
Typ av projekt: Utemiljö i bostadsområde
Föreskrivare: Carolina Aouseus
Utförare / Entreprenör: FASAB
Slutkund: AB Kristianstadsbyggen, ABK
Färdigställt: 2016

Produkter:
INTERVERA möbelserie i rundstål, tillgänglighetsanpassad
TACK papperskorg, 125l
CS cykelställ med hjulhållare och ramlåsning
BIKEHANGAR cykelförvaring under tak
ELIAS pollare

Bakgrund:
Kvarteret Adler är ett bostadsområde som ABK slutfördes år 2016, beläget i Vä, utanför Kristianstad. Bostadsområdet består av 16 bostäder, och utanför dessa finns en gemensam gårdsplan där det ges möjlighet för de boende att träffas och umgås i en trivsam miljö.

Området är framtaget med hänsyn till trygghet, tillgänglighet och trivsel, där man strävat efter att kombinera stilfullhet med funktionalitet. I linje med detta är gårdsplanen väl upplyst och det finns nära tillgång till bland annat förråd, cykelparkering, samt ytor med grillplats och fikabord för de boendes trivsel.

Resultat:
I enighet med visionen kring kvarteret Adler levererade Smekab Citylife utemöbler ur serien Intervera, papperskorg Tack, cykelställ CS och cykelförvaring under tak i form av Bikehangar. Produkterna är tillverkade i varmförzinkat stål, och pulverlackerade i färgnyansen RAL 9007.

Samtliga utemöbler i bostadsområdet är tillgänglighetsanpassade, vilket innebär förlängda avslut i armstöden för att enklare kunna hålla i sig när man kliver upp ur soffa eller fåtölj. Bikehangar cykelgarage är låsbar vilket skapar en trygg och bekväm cykelparkering.

Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife
Bostadsområde Kvarter Adler, Vä: INTERVERA Tillgänglighetsanpassade möbler, papperskorg TACK, cykelställ CS, cykelförvaring under tak i form av BIKEHANGAR, pollare ELIAS. Smekab Citylife CS cykelställ med ramlåsning. CS cykelställ med ramlåsning

Kungälv Resecentrum cykelparkering, Kungälv

Projekt: Kungälv Resecentrum
Typ av projekt: Cykelparkering
Beställare: Kungälvs Kommun
Arkitekt: Structor, White
Entreprenör: NCC, Mark & Energibyggarna
Färdigställt: 2018

Produkter:
EDGE cykeltak
EDGETYRE cykelställ

Bakgrund:
Kungälv byggs ut och utvecklas till en större ort i Göteborgsregionen. För att utveckla orten krävs det att kommunikationerna stärks med ett nytt resecentrum. Kungälvs nya resecentrum knyter samman närliggande centrum och nya stadsdelen Kongahälla som utvecklas med bostäder och köpcentrum. Projektet har till syfte att förbättra de lokala och regionala förbindelserna inom kollektivtrafiken, och gynna ett hållbart resande.

Resultat:
Som en del i Kungälvs nya resecentrum levererades och installerades ett flertal EDGE cykeltak, i kombination med EDGETYRE cykelställ. En attraktiv och elegant cykelparkering, här pulverlackerat i tre nyanser av grönt, som skapar förutsättningar till en skyddad miljö för uppställning av cyklar för resenärer.

EDGE cykeltak med EdgeTyre cykelställ, Kungälv Resecentrum. Smekab Citylife. EDGE cykeltak med EdgeTyre cykelställ, Kungälv Resecentrum. Smekab Citylife. EDGE cykeltak med EdgeTyre cykelställ, Kungälv Resecentrum. Smekab Citylife.

Läs mer:
EDGE cykeltak
EDGETYRE cykelställ

Läs mer om projektet på Kungälvs kommuns webbplats >>