Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Sorteringskärl för strand, Kävlinge kommun

Projektnamn: Sorteringskärl, Kävlinge kommun
Typ av projekt: Sorteringskärl för offentlig miljö
Beställare/Entreprenör: Green Landscaping Skåne AB, Projektansvarig Jenny Hermansson
Slutkund: Kävlinge kommun
Färdigställt: 2020

Produkter:
TACK papperskorg 125 L
PETTER returbehållare för PET-flaskor och aluminiumburkar

Kävlinge kommun ville ha en lösning för sopsortering nere vid stranden där det vistas mycket folk, lösningen behövde innefatta rymliga soptunnor med tydlighet i hur avfallet ska sorteras. De utvalda soptunnorna lackades därför i olika färger och kompletterades med dekaler vid inkasten som ger en bra och överskådlig bild av vad som ska slängas var.

Det var också viktigt att sorteringskärlen skulle vara enkla för renhållningen att hantera både vid tömning och flytt av sektionerna då mängden skräp blir ganska säsongsbetonad. Man efterfrågade även en märkning med kommunlogotyp för att tydliggöra och marknadsföra Kävlinge kommuns satsning vilket gav ett gott resultat.

Så här skriver projektledare Jenny Hermansson från Green Landscaping Skåne om projektet:
”Sorteringskärlen står på en gjuten platta med öglor för att vi lätt ska kunna transportera dem. Med hjälp av kranbil så flyttar vi in dem när badsäsongen är slut. Toppenlösning för oss och fina i Kommunens färger.”

– Att kunna erbjuda lösningar anpassade till direkta behov och samtidigt ge ett mervärde i slutkundens egen satsning är så klart alltid tillfredsställande. Många gånger växer behovet fram under tiden som vi för dialog med beställare och föreskrivare, i detta projekt var utskurna logotyper och att kunna använda kommunens profilkulörer ett sådant exempel. Extra roligt blir det när beställaren själv låter kreativiteten flöda och vi kunde tillsammans hitta ett sätt att även underlätta för de som ska hantera sorteringskärlen genom att hela sektionen med sorteringskärl enkelt kan flyttas dit de behövs allra bäst. Att de också valde vår returbehållare PETTER som är en ”självtömmande” tunna för PET-flaskor och aluminiumburkar ger projektet en tydlig känsla av hållbart agerande vilket dessutom går helt i linje med vår egen satsning på sociala och miljömässiga aktiviteter, säger Mikaela Dhyring affärsutvecklare på Smekab Citylife

Sorteringskärl TACK papperskorg och PETTER returbehållare. Referensprojekt Kävlinge kommun. Smekab Citylife Sorteringskärl TACK papperskorg och PETTER returbehållare. Referensprojekt Kävlinge kommun. Smekab Citylife

Läs mer:
Papperskorgar och askkoppar >>