Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Skellefteå Stadspark

Projektnamn: Skellefteå stadspark
Typ av projekt: Möblering av utemiljö i stadspark
Beställare/Slutkund: Skellefteå Kommun, Avdelning Gator & Parker
Färdigställt: 2020

Produkter:
PONGO bänkbord i utförande med stomme i varmförzinkat stål och sits/bordsskiva i Svanenmärkt ThermoWood® Furu. Runda bord med upp till 8 platser samt integrerad rullstolsplats.

Stadsparken i Skellefteå har fått nya möjligheter för bekväm picknick.

Skellefteås stadspark är en grön oas mitt i staden som inbjuder både till avkoppling och aktiviteter. Stadsparken har funnits på befintlig plats i stadens centrum sedan 1886. Under 2014 nyinvigdes den efter att ha omvandlats till en modern stadspark. Sedan dess har stadsparken nominerats till flera priser bland andra ett silver i European Garden Award.

Inför sommaren 2020 kände kommunen att det fanns ett behov av att fler umgängesytor för att underlätta sociala kontakter utomhus under den rådande Corona pandemin. Kommunen valde därför att komplettera stadsparken med de runda bänkborden Pongo från Smekab Citylife.

Möblerna valdes för sin trevliga form, bland annat med integrerad rullstolsplats, och det faktum att de rymmer många personer men att det även går att sitta glesare om man så önskar eller är ett mindre sällskap.

För möbelns stomme valde man ett utförande i olackerat varmförzinkat stål för att det skulle smälta in bra i omgivningen och inte ta fokus från annat i parken. Till sits och bordsskiva valdes Svanenmärkt ThermoWood® Furu som är ett mer miljövänligt alternativ jämfört med kemikaliskt impregnerat trä.

Läs mer:
Pongo bänkbord >>
Skellefteå Stadspark >>