Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Redovisningsekonom sökes till Saferoad Smekab AB

Publicerad 2015-09-02, Nyheter | Tillsatta tjänster

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT.

Det går bra för Saferoad Smekab och just nu behöver vi förstärka vår ekonomiavdelning med ytterligare en kompetent medarbetare. Brinner du för redovisning samtidigt som du vill arbeta i ett stabilt och välmående företag med högt i tak, trevliga kollegor och intressanta produkter kan detta vara rätt möjlighet för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen som redovisningsekonom innebär att du tillsammans med ekonomichefen och två kollegor ansvarar för ekonomi och administration i företaget. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår:

•  löpande redovisning, månads-, kvartals- och årsbokslut, skatte- och inkomstdeklarationer
•  delta i budgetarbetet
•  arbeta med likviditetsplanering
•  tillsammans med ekonomichefen
–  förbereda rapportering till ledningsgruppen och koncernledningen
–  se till så att lagar, regler och rekommendationer efterföljs
–  ha kontakt med revisorer och myndigheter
•  delta i utvecklings- och förändringsprojekt (implementationer, effektivisering, förbättring mm)
•  fungera som stöd i personaladministrativa frågor (fackliga förhandlingar, försäkringsärenden, pensionsfrågor, rutiner mm)
•  allmänna göromål på ekonomiavdelningen

Tjänsten är på heltid (5 veckors semester + övertidsersättning) med placering på vårt huvudkontor i Önnestad utanför Kristianstad. Du rapporterar till vår ekonomichef men har ett mycket nära samarbete med avdelningens två övriga medarbetare. Dessutom fungerar du som stöd till ledningsgrupp, divisionsledning samt andra berörda chefer inom Saferoad Nordic divisionen. Tjänsten är förknippad med arbetstoppar ett par dagar per månad vilket innebär att det är en förutsättning att du har en privat situation som möjliggör arbete utanför ordinarie kontorstider.

Kvalifikationer och personlighet
Du är troligen gymnasieekonom med minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en tillverkande industri. Alternativt har du en högskoleutbildning inom ekonomi och ca två ers erfarenhet från revisionsbyrå och/eller ekonomiavdelning. Kompetens inom och erfarenhet av löne- och personalfrågor är meriterande liksom erfarenhet av Business Intelligence system och IFRS/IAS. Du talar och skriver både svenska och engelska (koncernspråk) utan svårigheter och är en van användare av MS Office. Du är dessutom lite av en fena på Excel.

Rätt person måste ha hög personlig integritet, arbeta målmedvetet och ha förmåga att prioritera mellan parallella uppgifter. En service minded och prestigehös inställning är en förutsättning liksom ett strukturerat och noggrant förhållningssätt. Har du rätt kompetens, inställning och attityd kan vi erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete i en mycket trevlig miljö.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 0705-540 342 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 0705-540 504. Sista ansökningsdag är den 22 september. Notera dock att vi arbetar med urvalet löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång.

Du ansöker om tjänsten genom att bifoga din personliga presentation och ditt CV via denna länk:
https://comcube.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:73468/
Ansökningar tas endast emot via denna länk.

Välkommen med din ansökan!