Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Plattform för gemenskap vann arkitekttävling Den trivsamma staden

Publicerad 2020-02-07, Nyheter

Vinnare i arkitekttävlingen Den trivsamma staden presenterades vid prisutdelning på Stockholm Furniture Fair den 6 februari. Det vinnande bidraget FILT av Blank Arkitekter prisas av juryn för dess flexibilitet som skapar utrymme för gemenskap och människors kreativitet i det publika rummet.

Smekab Citylife arrangerade i samarbete med Sveriges Arkitekter en tävling om att skapa möblering som gör staden trygg, trivsam och harmonisk. Syftet med tävlingen var att fånga upp nytänkande idéer och visioner om framtidens produkter och utvecklingen av dem. Syftet var även att genom en tävling i två steg uppmuntra deltagare till visionär gestaltning med möjlighet till konkretisering i en eller flera produkter.

Till den allmänna tävlingen, som pågick under 72 timmar, kom totalt 57 förslag in. Tre förslag valdes ut till en inbjuden tävling: FILT av Blank Arkitekter, D’ARC av Krook och Tjäder och TILLSAMMANS av Cecilia Nerman. Förutom vinnaren har juryn också utsett en hederspristagare, förslaget BARNBIDRAGET av Outer Space Arkitekter.

Vinnande förslag: FILT av Blank Arkitekter

FILT, Illustration: BLANK ARKITEKTER.

Illustration: Blank Arkitekter

Ur juryns motivering:
FILT har en tilltalande enkelhet, produkten blir vad du gör den till; en picknick, ett dansgolv, en sittyta för kompisgänget eller platsen för förskolebarnens sovstund, ett barnkalas för den som bor litet eller för den som vill fira i det fria…
… Förslaget visar på stor inlevelse genom redovisning av en mängd olika scenarion för hur produkten kan komma att användas samt dess placering i olika miljöer.

Vinnare i Smekab Citylife arkitekttävling Den trivsamma staden, prisutdelning på Stockholm Furniture Fair 2020-02-06.

Vinnare i arkitekttävlingen: Tävlingsförslag FILT av Karl Zetterholm, Linnéa Holmberg och Maria Torrent på Blank Arkitekter.

Läs mer:
Se tävlingsbidragen och juryns utlåtande hos Sveriges Arkiteter >>
Nyhetsartikel på Arkitekten.se >>