Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

PIXEL tilldelas Red Dot Design Award 2019

Publicerad 2019-04-24, Nyheter

PIXEL möbelserie tilldelas Red Dot Design Award 2019

Möbelserien Pixel har tilldelats utmärkelsen Red Dot Award i kategorin Product Design. Red Dot Award är en av världens största designtävlingar och priset delas ut till produkter med en utmärkt och innovativ design.

Bakom PIXEL står David Karásek, Chief Designer of mmcité, och designduon Herrmann & Coufal. De har som förespråkare för upcycling, i form av att återbruka överblivet material som annars skulle ha slängts, skapat en möbelserie för utomhusmiljö som väckt stort genomslag genom dess nytänkande design och oändliga variationsmöjligheter. Enligt David Kárasek är designen av PIXEL framtagen med hänsyn till ekologisk hållbarhet i kombination med att de ville skapa en produkt som är estetiskt unik och som tillför något helt nytt till offentliga utrymmen.

PIXEL är unik, inte bara konceptuellt, utan även sett till de möjligheter som den skapar. Med fyrkantiga moduler som utgångspunkt så finns det möjlighet att bygga ut sittplatser och arrangemang i ett oändligt antal av kombinationer och utföranden. Sätena består av träribbor alternativt rundstål som kan arrangeras i olika mönster för att tillsammans skapa en lekfull pixelmosaik. Dessutom kan de förses med ryggstöd, och även kombineras med blomkrukor.

Om Red Dot Award
Red Dot Award är en av de mest prestigefyllda internationella formgivningstävlingarna. Sedan 1955 har sakkunniga juryer årligen delat ut utmärkelsen för enastående designprestationer som sätter en ny standard i de berörda produktkategorierna. I bedömningen vägs en rad olika faktorer in så som innovation, funktionalitet, kvalité, ergonomi, och ekologisk hållbarhet för att nämna några. Den röda pricken har blivit ett globalt erkänt kvitto på god kvalitet och utmärkt design.

Läs mer om:
PIXEL stadsmöbel >>
mmcité >>
Red Dot >>