Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Varmförzinkning på uppdrag

I drygt 100 år har varmförzinkning varit en pålitlig ytbehandlingsmetod som ger en underhållsfri rostskyddsbeläggning med mycket lång livslängd. Redan i början av 1900-talet började en omfattande industriell produktion av varmförzinkning. Vid rivningar hittar man än idag varmförzinkade byggplåtar från den tiden som fortfarande har ett täckande zinkskikt.

Metodens bevisat långa livslängd gör totalkostnaden för varmförzinkning mycket låg jämfört med alternativa behandlingsmetoder med likvärdig korrosionsbeständighet. Varmförzinkning är också en miljövänlig process och förzinkade konstruktioner återvinns. Vårt bolag Saferoad Smekab AB är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Produktutformning

Varmförzinkning ställer en del krav på godset när det kommer till håltagning och konstruktion. Ring oss gärna under konstruktionsstadiet så hjälper vi er att hitta en lämplig utformning för ett optimalt slutresultat.

Varmförzinkning, kundinformation (90-173) (pdf)
Val av stål vid varmförzinkning (pdf)

Lackering och efterbearbetning

Smekab Citylife erbjuder också möjligheten att komplettera varmförzinkningen med pulverlackering, en behandling som säkerställer en lång livslängd med en snygg finish.

Vi erbjuder även hål och gängrensning samt montering av varmförzinkade detaljer.

Vi följer Nordic Galvanizers branschstandard för efterbearbetning. Dokument enligt branschstandard.

Branschstandard för efterbearbetning och reparation (pdf)

Logistik och lagring

Daglig hämtning innebär förenklad planering för våra kunder som då inte är hänvisade till hämtning någon speciell veckodag. För att effektivisera våra leveranser har vi infört ett turbilssystem. Vårt upptagningsområde för Götaland är indelat i två zoner.

Zon 1: Sträcker sig från Smekab Citylifes hemort, Önnestad, i en radie om 5 mil. Godset kan hämtas dagligen. Varmförzinkning sker nästkommande dag och returleverans av godset en dag senare.

Zon 2: Övriga Götaland. I upptagningszon 2 levereras godset åter inom fem arbetsdagar efter bokning av transport.

Är ni trötta på leveranser av varmförzinkat material med vitrostbildning? Vi har 5 000 kvadratmeter inomhuslager för gods som väntar på transport.

Godsinlämning

Vid godsinlämning behöver vi en följesedel för att säkerställa att vi returnerar rätt gods. Använd gärna Smekab Citylifes följesedel som innehåller alla nödvändiga uppgifter, för en snabb hantering.

Varmförzinkning, kundföljesedel (90-161) (pdf)

Kontakta ansvarig för legoproduktion:

Nils Niklasson
E-post: nils.niklasson@smekabcitylife.se
Tel: 044-767 13
Mobil: 0702-29 55 16