Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Hållbarhetsredovisning 2021

Publicerad 2022-06-30, Nyheter | Pressreleaser

 

Smekab Citylife presenterar i år sin femte hållbarhetsrapport. Vi är stolta över att visa upp resultaten av vårt hållbarhetsarbete som sedan många år har högsta fokus och som genomsyrar alla delar av vår verksamhet. Genom våra beslut, stora som små, kan vi göra skillnad.

Som exempel så arbetar vi för att minimera utsläpp av växthusgaser, vi styr vår sponsring till verksamheter som faktiskt gynnar ungdomar och integration och vi nystar i våra leverantörskedjor för att påverka produktflöden i en mer hållbar riktning.

Under 2021 så har vi bland annat bytt ut vår sista gasoltruck och nu hanteras samtliga interna transporter med fossilfri och Svanenmärkt el. Vi har också under året etablerat ett flöde där vi ersätter fossil gasol så att vi från och med årsskiftet 2021–22 värmer våra lokaler med fossilfri gasol. Som sagt ett ständigt arbete där vi i stora och små steg skapar en fossilfri verksamhet.

Det är inte bara produkter som har ett miljöavtryck. Transport av råvaror och komponenter till vår produktion och sedan transport av de färdiga produkterna från oss till våra kunder påverkar också miljön. Transporterna står för cirka 13 procent av växthusgaserna globalt enligt Naturskyddsföreningen, och det är av största vikt att vi fokuserar även på denna del av produktens flöde.

För att säkerställa att detta område får högsta hållbarhetsfokus har vi gjort ett aktivt val att arbeta med en transportör som dels finns lokalt men som också är en av de större aktörerna i branschen. Under 2020 har de minskat utsläppen av växthusgaser i Sverige (mot basår 2006) med 57% och har som mål att 2030 ha minskat dem med 70%.

Varje dag kan vi bli lite bättre. Det är vårt ständiga gnetande och i samarbete med våra leverantörer som vi kan bidra till en mer hållbar värld.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, så kan du här ta del av Hållbarhetsredovisning 2021 – The Urban Friendly framtid…