Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.
FILT – en mångsidig möbel och mötesplats.

FILT – en mångsidig möbel och mötesplats.

Till produkten

 

Den 6 februari 2020 på Stockholm Light & Furniture Fair utsågs vinnaren i "Den Trivsamma Staden", en tävling utlyst av Smekab Citylife i samarbete med Sveriges Arkitekter. Det segrande bidraget FILT, designat av Blank Arkitekter, har nu utvecklats från idé till verklighet.

 

 

FILT är en generös och tillåtande plattform för livet i det gemensamma rummet. Likt en picknickfilt på en upptrampad gräsmatta skapar den, med ett enkelt grepp, en plats, en samhörighet.

Den är fri för alla att använda på det sätt det passar dem och bygger på en tilltro till människors inneboende kreativitet och goda vilja. Formmässigt eftersträvar FILT ett neutralt uttryck: att vara en bakgrund och ett understöd till mänsklig aktivitet snarare än ett objekt att beundras. En demokratisk vardagsmöbel.

 

Att använda FILT

Morgonpass med PT

08:00 Morgonpass med PT

Soldyrkan

11:00 Soldyrkan

Barnkalas

14:00 Barnkalas

Picknick

17:00 Picknick

Dejt

20:00 Dejt

Tonårshäng

23:00 Tonårshäng

 

Genom att den är upphöjd från marken, som ofta är kall och fuktig, och belyst under kvällen, som ofta är mörk, kan den hjälpa till att förlänga tiden folk vill vistas utomhus både över året och över dygnet.

Plattformens höjd gör att den gärna kan användas som bänk och mötesbord över en jobblunch. Den är stor nog att fungera som basen för ett litet kalas eller en förskolas fruktstund och samtidigt intim nog för att agera scen för en första trevande dejt.

Belysningen, varm, dämpad, samlande, gör att FILT uppfattas som en trygg punkt även när mörkret sluter sig kring omgivningen.

Krokarna kan användas till att hänga upp jackor och ryggsäckar, eller spänna upp solavskärmning för ett sovande barn.