Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

EMAU tilldelas Good Design Award 2021

Publicerad 2022-01-20, Nyheter

Parkmöbel EMAU har tilldelats utmärkelsen Good Design Award 2021 i kategori Environments. Good Design Award är en av världens äldsta designtävlingar och hedrar nya, visionära och innovativa produktkoncept.

”Vi är stolta över Good Design-utmärkelsen och dess erkännande för vad det innebär att designa för det offentliga området”, säger David Karásek mmcités chefsdesigner och medskapare av EMAU. ”Det är inte traditionella möbler vi skapar, ändå sätter vi ribban för vår design som om det vore det. Möbler för offentlig miljö måste uppfylla standarder som är tusen gånger mer krävande än allt vi har hemma, tack vare mängden av begränsningar för material och teknologier, samtidigt som de ska vara väderbeständiga och vandaltåliga”.

En modern parkmöbel med koppling till det förflutna – det här är EMAU
– En estetiskt smal sidoprofil inspirerad av 1960-talets brutalistiska arkitektur
– Massiva träribbor förenar säte och ryggstöd till en elegant enhet
– Möbeln får ett effektfullt transparent uttryck med rundstålsribbor
– Designad av David Karásek och Viktor Šašinka

Om Good Design Award
Det är det äldsta designpriset i världen och delas ut av Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design och The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. The Good Design Award blev instiftat 1950 i Chicago av arkitekterna Eero Saarinen, Charles och Ray Eames och Edgar Kaufman Jr. Priset hedrar nya, visionära och innovativa produktkoncept.

Läs mer om:
EMAU parkmöbel >>
mmcité >>
The Good Design Awards >>