Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av smekabcitylife.se. Godkänn.
 
Vill du läsa mer om vår policy kring cookies klickar du här.

Elever plockade skräp för att rädda planeten

Publicerad 2017-04-10, Nyheter | Pressarkiv

Förra måndagen var elever i årskurs sju från Önnestads skola utspridda i byn för att plocka skräp. Initiativet till skräpplockardagen kom från vår produktionsledare Jimmy Fält som föreslog en aktivitet för att rensa Önnestad på skräp.

Både Thomas Rydhagen, VD för Saferoad Smekab, och Erik Törnblom, rektor på Önnestads skola, sa direkt ja till förslaget, och efter en snabb riskbedömning föll alla bitar på plats. Som tack för hjälpen önskade vi att få sponsra vardera klass med 5000 kr till deras kommande klassresa.

Glada och entusiastiska ungdomar genomförde uppdraget med ett fantastiskt resultat. Hela 137 kg sopor samlade in på ca 2,5 timmar!
– Det motsvarar den mängd koldioxid en bil släpper ut under en tur från Önnestad till Barcelona, säger Jimmy Fält.

Skräpplockardag i Önnestad sponsrad av Saferoad Smekab

Under fredagen redogjorde vi för klasserna hur mycket de har bidragit med till miljön. Det delades då också ut diplom och sponsorpengarna till klassresan.

Säkerhet, miljö och kvalitet ligger oss mycket varmt om hjärtat och vi vill verka både inom det stora och det lilla. Veckans lokala aktivitet med skräpplockardagen är en liten del i vårt pågående arbete inom kvalitet- och miljöarbete. Vi vill ta ansvar, och med våra lösningar, produkter och tjänster vill vi påverka och vara med i ett positivt förändringsarbete. Tillsammans kan vi skapa ett hållbart samhälle!

Läs artikel från Kristianstadsbladets lokalkorrar:
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/elever-plockade-skrap-i-taggbuskar-for-att-radda-planeten/
Lokalkorrarna:
https://www.facebook.com/lokalkorrarna